Ляшко розповів, якою має бути увага держави до медицини

08.06.2017
Ляшко розповів, якою має бути увага держави до медицини

Олег Ляшко добивається підвищення зарплат для лікарів.

Справжня медична реформа — це якісні та доступні медичні послуги, а не механічне скорочення кількості лікарень та медпрацівників, переконаний лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
 
Політик приділяє неабияку увагу проблемам медицини.
 
Так, днями за сприяння Радикальної партії Одеська обласна лікарня отримала 8 мільйонів гривень з держбюджету на оновлення обладнання та ремонт приміщення.
 
Сертифікат на цю суму вручив керівнику медзакладу особисто Олег Ляшко, перебуваючи з робочим візитом в Одесі.
 
«Два місяці тому у вашій лікарні був мій колега, народний депутат від Радикальної партії Василь Амельченко. Він спілкувався із лікарями, які й розповіли про проблеми медзакладу. Після цієї зустрічі ми звернулися до Кабміну і добилися виділення 8 мільйонів гривень з державного бюджету на придбання нового обладнання та початок ремонту», — повідомив політик.
 
Олег Ляшко переконаний: щоб бути конкурентоспроможними у світі, ми маємо вкладати кошти у медицину та освіту.
 
Саме тому РПЛ добилася відновлення програми безплатних ліків для хронічно хворих, наразі добивається безплатних медоглядів для українців.
 
«Важливо, щоб кожна людина отримувала належну допомогу. Для цього потрібне сучасне устаткування, машина «швидкої», яка нормально довезе, і хороша дорога, щоб швидко доїхати. Ми будемо працювати, щоб усе це було в Україні», — наголосив народний депутат. 
 
Водночас, урядовий проект медичної реформи, так само, як і пенсійної, Ляшко розкритикував. На його переконання, запропоновані зміни переслідують єдину мету — зменшити чисельність українців, які мають право на отримання медичних послуг та пенсій. 
 
«Що це за медична реформа, коли, наприклад, у Рівненській області створюють три госпітальні округи, і людина повинна їхати за 200 км до обласного центру, щоб отримати допомогу чи народжувати дитину? Ця медична реформа, як і пенсійна, покликана лише збалансувати видатки держбюджету за рахунок українців, обмеживши їхнє право на отримання допомоги. Безумовно, ми цього підтримувати не можемо.
 
Так само ми проти пенсійної реформи від уряду. Сьогодні достатньо 15 років трудового стажу, і людина може вийти на пенсію у 60 років. Влада ж пропонує збільшити трудовий стаж до 35 років. Це означає, що мільйони людей просто не зможуть отримати пенсію, бо в них не буде достатнього трудового стажу», — наголосив Ляшко. 
 
Політик переконаний: у результаті проведення реальних медичної та пенсійної реформ українці мають отримати якісні медпослуги та достойні пенсії. 
 
«Замість того, щоб збільшувати пенсії, влада хоче підняти пенсійний вік. Натомість команда Радикальної партії хоче, щоб українці отримували нормальні пенсії. Для цього потрібно збільшувати зарплати. Ми переконані, що пенсії не зростуть, якщо влада буде піднімати пенсійний вік і збільшувати трудовий стаж, а зарплати залишаться копійчані.
 
Сьогодні чотири мільйони людей в Україні отримують мінімальну зарплату. Вони і пенсію отримуватимуть таку саму — мінімальну, адже пенсії формуються за рахунок внесків до Пенсійного фонду», — зазначив лідер РПЛ. 
За словами народного депутата, гроші на підвищення пенсій у держбюджеті є. 
 
«Щоб підняти пенсії, немає потреби чекати до жовтня, як зараз влада обманює народ. Внаслідок нашої боротьби за збільшення мінімальної зарплати, перевиконання доходів Пенсійного фонду нині складає більше 10 мільярдів гривень.
 
Ось можливість піднімати пенсії вже зараз — осучаснювати їх, перераховувати пенсії для людей з великим трудовим стажем та збільшувати соціальні пенсії, які сьогодні становлять 947 гривень», — підсумував Ляшко.