Відставка Степанова: під Радою нагадали про 47 тисяч померлих від COVID-19

12:29, 17.05.2021
Відставка Степанова: під Радою нагадали про 47 тисяч померлих від COVID-19

Акція за відставку Степанова під стінами ВРУ

Акція проти міністра охорони здоров'я під назвою «Степанов має піти» відбулася біля будівлі Верховної Ради у понеділок.

 

Тут зібралися близько 50 людей: учасники акції вимагають відставки чинного міністра охорони здоров'я, а також перевірки його дій у боротьбі з пандемією.

 

Як інформує УМ, акція проходить 17 травня біля будівлі ВРУ.

 

За словами голови благодійного фонду «100% життя» Дмитра Шерембея, це перша акція, на яку не запрошували людей. Адже замість 47 тисяч людей, які мали б вийти під стіни парламенту, нині була порожня площа — всі ці люди померли від коронавірусу.

 

«Захід демонструє те, скільки людей померли внаслідок політики Степанова. Замість людей ви бачите свічки та чорні стрічки. На цій площі лише 1% від тих, хто помер від COVID-19 за цей рік», — зазначила виконавча директорка благодійного фонду «Пацієнти України» Інна Іваненко журналістам Громадського.

 

Інна Іваненко через COVID-19 також втратила близьку людину — її свекор помер від коронавірусу 14 квітня. Чоловік мав супутнє захворювання — цукровий діабет, але не встиг дочекатися своєї черги на вакцинацію.

 

«Коли вакцина з’явилася в Україні, він одразу почав звертатися до сімейної лікарки і просив, щоб його вакцинували. Але за планом вакцинації він потрапляв лише до 4-го етапу. Від організації "Пацієнти України" я з самого початку говорила, що люди, які мають супутні захворювання, повинні вакцинуватися першими, бо вони можуть не дожити. Так сталося з моїм свекром», — розповіла пані Іваненко.

 

 

Тоді як Дмитро Шерембей наголосив, що мета акції — не лише зняти Степанова з посади, а й перевірити всі його дії та порушити кримінальну справу щодо його діяльності.  

 

«Україна платить страшну ціну. Ми хочемо, щоб кожен документ, який він підписав оцінили та перевірили. Ми хочемо, щоб припинили назначати політично зручних міністрів. Міністр має піклуватися про пацієнтів та лікарів, а не про політиків», — сказав Шерембей.

 

 

Нагадаємо, що до Верховної Ради 14 травня надійшло подання про відставку Максима Степанова як міністра охорони здоров'я. Подання вніс прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Степанов очолює відомство з 30 березня 2020 року.

 

Додамо, що в президентській фракції «Слуга Народу», Степанова на посаді замінить чинний головний санлікар країни та його заступник Віктор Ляшко. Сам Ляшко відмовився коментувати своє ймовірне призначення.