Шістсот волонтерів із різних країн світу навчатимуть українських дітей англійської

30.05.2017
Шістсот волонтерів із різних країн світу навчатимуть українських дітей англійської

Міністерство освіти України створює на літній сезон мовні літні табори для дітей та підлітків.
 
За три місяці літа там отримають оздоровлення та нові знання понад півтори тисячі вихованців.
 
Навчатимуть їх учителі-волонтери з Австралії, Камеруну, Америки, Фінляндії та Єгипту.
 
На думку столичних експертів, без знання англійської мови у сучасному світі неможливо знайти престижну високооплачувану роботу.
 
Отож, вивчаючи мову міжнародного спілкування, українські діти отримають добрий шанс на більш якісний рівень життя.
 
Проект не передбачає державного фінансування. Квитки на проїзд до нового місця роботи на літній сезон англомовні волонтери купували самостійно, а жити будуть в українських родинах.
 
«Я вперше в Україні та дуже щаслива, що можу займатися улюбленою справою, — говорить учитель-волонтер iз Камеруну Сивіна Фонду.
 
— Мої українські колеги з Одещини вже попросили мене побільше спілкуватися з дітьми англійською мовою. Розповідатиму їм про свою рідну країну та про те, як деякий час подорожувала світом. Гадаю, що діти також розкажуть мені багато цікавого. За хорошу роботу приймаюча сторона пообіцяла смачно годувати нас борщем i варениками. Я дуже дорожу повагою моїх нових друзів!».
 
Знаходити колег iз викладацької діяльності за кордоном учителям з України допомагає соціальна мережа «Фейсбук».
 
Великий досвід у прийомі закордонних гостей має глава Чаплинського районного осередку Ліги соціальних працівників України Олена Ращупкіна.
 
За її словами, через iнтернет можна не тільки знаходити нових друзів, а й налагоджувати ділові зв’язки.
 
«Тривалий час до нас приїж­джали волонтери з Корпусу миру із просвітницькою місією, — розповідає Олена Ращупкіна.
 
— Зараз іноземці не так охоче їдуть до України, бо вважають, що тут небезпечно та багато расистів. Але ми готові довести нашим друзям з інших країн, що в нас живуть найдоброзичливішi люди i що готують най­смачнішу їжу».
 
Фахівці Міносвіти і науки України впевнені, що добра мовна практика, яку наші школярі отримають у літніх спеціалізованих таборах, допоможе їм у подальшому житті.
 
Цей загальнонаціональний проект розвивається вже три роки.
 
Волонтерам, які схочуть приєднатися до ініціативи, достатньо зв’язатися з управлінням освіти або регіональним інститутом підвищення кваліфікації та повідомити про своє бажання взяти участь у проекті.