Помер актор Роджер Мур, який сім разів грав Джеймса Бонда

25.05.2017
Помер актор Роджер Мур, який сім разів грав Джеймса Бонда

Після «бондіани» Роджер Мур займався благодійністю.

Один iз виконавців ролі агента Джеймса Бонда, британський актор Роджер Мур помер в Швейцарії у 89 років, повідомляє його родина у «Твіттері».
 
Родичі уточнюють, що він помер після «короткої, але відважної боротьби з раком».
 
У заяві його діти написали: «Спасибі тобі за те, що був собою, і був дуже особливим для багатьох інших людей». 
 
Роджер Мур за період 1973-1985 років зіграв Бонда в семи фільмах «бондіани», більш ніж наступні четверо виконавців ролі агента Її Величності: «Живи і дай померти» (1973), «Людина з золотим пістолетом» (1974), «Шпигун, який мене любив» (1977), «Мунрейкер» (1979), «Лише для твоїх очей» (1981), «Восьминіжка» (1983) та «Вид на вбивство» (1985).
 
Роджер Мур був також сценаристом і продюсером. Він знявся в кількох десятках інших фільмів, пригодницьких і романтичних, але славою завдячує передусім «бондіані».
 
Після виходу на пенсію з ролі агента 007 Мур зайнявся благодійністю. Бажання допомагати іншим до нього прийшло після зйомок одного з бондівських фільмів в Індії, де він побачив, за якою жебрацькою межею живуть люди.
 
З 1991 року Мур був Послом доброї волі ЮНІСЕФ. Написав кілька книжок. Королева Єлизавета ІІ надала йому лицарський титул.
 
У 1999 та 2003 роках його відзначали Орденом Британської Імперії. Сера Роджера поховають у Монако, повідомили діти актора.
 
А їх у Роджера Мура, який був чотири рази одружений, троє.