Ведучий «Євробачення» Олександр Скічко: «Молдавани були в мене на першому місці»

19.05.2017
Ведучий «Євробачення» Олександр Скічко: «Молдавани були в мене на першому місці»

Олександр Скічко. (Фото з власного архіву.)

За свої 26 він встиг не лише стати фіналістом шоу «Україна має талант», ведучим програм «Підйом», «Співай, як зірка» та «Зірковий шлях» на провідних українських телеканалах, а й разом з іншими провести «Євробачення-2017», вразивши глядачів харизмою та музичними талантами. Ведучий Олександр Скічко  розповідає «Україні молодій» про себе і пісенний конкурс. 
 
— Із Тімуром Мірошніченком все зрозуміло — він уже  не новачок на сцені «Євробачення», працював у попередніх. Олександре, розкажіть, як відбирали ведучих на конкурс? Коли вам повідомили, що вестимете шоу?
 
— Відбір проводився давно. Мені зателефонували десь у грудні й попросили відзняти відео, де я говорю англійською мовою. Я відзняв. Після цього довго не було ні дзвіночка, ні привіту, ніякої інформації. Десь у лютому мені повідомили, що мене відібрали ведучим «Євробачення». А після цього вже почалася робота безпосередньо над сценарієм. Між цим iще був кастинг у форматі співбесіди з шоу-продюсером, який, власне, займався організацією конкурсу.
 
— Тімур розповідав, що майже на всі випадки проведення півфіналів і фіналу організатори мали запасний план. Навіть якби у залі погасло світло, глядачі б цього не помітили. Розкриєте кілька секретів, як збиралися розрулювати подібні ситуації?
 
— Був «бекап», тобто резервний варіант. Якщо збивається програма, то все переходить у ручне керування. Якщо збивається ручне керування, зокрема, світло погасло, нічого не відбувається, то є альтернативна студія. Також є альтернативна  копія, яку ми записували за день до ефіру і яку можна поставити в ефір, а результати можна було б оголошувати навіть з іншого місця. 
 
— Букмекери не прогадали з перемогою Португалії та результатом Болгарії. А хто з конкурсантів був вашим фаворитом? 
 
— Мені дуже сподобалася Швеція — Робін Бенгтсон, але молдавани з гурту Sunstroke Project були в мене на першому місці. Вони просто запалили зал, підірвали публіку, все було дуже круто. Італієць Франческо Габбані теж був кльовий, також сподобалася виконавиця Blanche  з Бельгії.
 
— В Інстаграмі ви писали, що вечеряли о 3-й ранку, а Тімур розповідав, що на сон припадало лише 3-6 годин. Охарактеризуйте свій робочий графік під час підготовки до шоу.
 
— Все дуже просто. Приїжджаєш на знімальний майданчик о дев’ятій ранку і їдеш із нього десь о першій ночі. Так тривало упро­довж двох тижнів.
 
— Глядачі дуже схвально оцінили відкриття другого півфіналу. Як та у кого зародилася  ідея українізувати хіти «Євробачення» у виконанні ведучих?
 
— Я б сказав, що це була спільна ідея разом з іноземними продюсерами, які займалися наповненням шоу. Ми розказали, хто на яких музичних інструментах вміє грати, хто вміє співати, хто що може. І потім народилася така ідея.
 
— Ви навчалися на факультеті міжнародної економіки, хоча ще у 15 почали вести молодіжну програму на телебаченні і  мріяли бути на сцені та в телебізнесі, чого досить швидко й досягнули. Поділiться своїм рецептом досягнення успіху.
 
— Наполегливість та бажання — основні секрети успіху в будь-якій галузі. Усе під силу, коли ти віриш у майбутнє і йдеш до по­ставленої мети.