Українські підприємства значно збільшили викиди забруднюючих речовин у повітря - Держстат

11.05.2017
Певне поліпшення екології в Україні останніми роками спричинило припинення роботи підприємств із морально застарілими потужностями.
 
Очікувалося, що новостворювані промислові суб’єкти подбають про сучасне оснащення, а відтак зростання економічних показників і далі відбуватиметься синхронно з екоочищенням.
 
Не так сталося, як гадалося. Держстат оприлюднив останні дані щодо  обсягу викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в Україні: за минулий рік вони зросли на 7,7 відсотка.
 
Опублікована раніше цифра росту валового внутрішнього продукту значно скромніша: 2,3 відсотка, хоч це є найкращим показником із 2011 року, коли зростання ВВП фіксувалося на рівні 5,5. 
 
Загальний обсяг викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в цілому по Україні становив протягом минулого року 3 мільйони 78,1 тисячі тонн.
 
Зокрема,  викиди діоксину вуглецю у  повітря становили 150,6 млн. тонн, що на 8,4% більше, ніж у 2015 році.
 
Як свідчать у державному статистичному відомстві, за цей період найбільший обсяг викидів забруднюючих речовин зафіксовано у Донецькій області — 981,4 тис. тонн, а найменший у Волинській — 3,2 тис. тонн.