Пекло під «Бутівкою»: внаслідок міноментного обстрілу загинув один захисник України

14.04.2017
Російські окупанти збільшують кількість обстрілів на східному фронті щодня впродовж страсного тижня.
 
За даними штабу АТО, впродовж середи ворог обстріляв позиції ЗСУ 61 раз, що майже на 20% більше, ніж попередньої доби. 
 
 Унаслідок шалених обстрілів загинув один захисник України, ще двоє отримали поранення.
 
Боєць однієї з механізованих бригад загинув на одному з опорних пунктів у районі Авдіївки, ближче до шахти «Бутівка», які стали основними об’єктами вогневих зусиль противника на донецькому напрямку.
 
Тоді як поранень двоє бійців зазнали саме в промзоні Авдіївки. 
 
Так, захисників шахти «Бутівка» ворог накривав вогнем мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а по промзоні Авдіївки гатив iз 82-мм мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів i протитанкових ракетних комплексів.
 
Утім епіцентром вогневого протистояння залишається приморський напрямок, де з мінометів різного калібру окупанти гатили по позиціях ЗСУ в районі Водяного, Гнутового та Мар’їнки.
 
На жаль, українська армія на «передовій» зазнала і не бойових втрат: зокрема, у четвер у результаті необережного поводження зі зброєю загинуло двоє вояків, які служили «у військових частинах, особовий склад яких виконує бойові завдання в районі АТО на донецькому та приморському напрямках», повідомляє штаб АТО.
 
«На місцях подій працюють представники військової служби правопорядку, військової прокуратури та національної поліції. Винних, за результатами розслідувань, буде притягнуто до відповідальності згідно з чинним законодавством», — додали у штабі. 
 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Сепаратисти терористичної «ДНР» вимагають допустити їх до інспекцій на Авдіївському коксохімічному заводі на підконтрольній Києву території нібито через екологічну небезпеку.
 
Таке бажання вони висловили у Мінську, під час засідання гуманітарної підгрупи, учасниками якої вони є. 
 
Так, на думку представників «ДНР», розташування Авдіївського коксохімзаводу в зоні бойових дій вимагає негайних заходів через екологічну та радіаційно-хімічну небезпеку, яку він становить для регіону.
 
Бойовики нібито стурбовані тим, що на підприємстві зберігають тисячі тонн токсичних речовин: бензол, сірчану кислоту, фенол та інші.
 
І це при тому, що Авдіївський коксохімічний завод регулярно зазнає ворожих обстрілів.