Ситуація ускладнюється: ворог обстріляв з артилерії Водяне і гатив по мирних кварталах Мар’їнки

12.04.2017
Із наближенням свята Великодня все більше біснується ворог на східному фронті: у штабі АТО відзначають ускладнення ситуації.
 
Зокрема, впродовж понеділка окупанти обстріляли позиції ЗСУ 64 рази. П’ятьох захисників України було поранено. 
 
Найпотужнішого обстрілу зазнало селище Водяне на маріупольському напрямку: тут ворог гатив не лише з мінометів калібру 120 мм, а й зі ствольної артилерії калібру 122 мм. 
 
Уже у вівторок уранці епіцентром бойових дій стали житлові квартали Мар’їнки, по яких терористи гатили впродовж 15 хвилин.
 
За словами начальника поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна, обстріл був настільки потужним, що дітей iз місцевої школи №2 довелося евакуювати до бомбосховища. 
 
Після обстрілу слідчі та оперативники досліджували місце теракту проти цивільних.
 
На момент здачі цього номера «УМ» інформація щодо руйнувань і постраждалих правоохоронцi ще уточнювали. 
 
Речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник кон­статує, що ситуація на донецькому та маріупольському напрямках загострюється.
 
«Обстановка на донецькому напрямку набуває ознак загострення. Противник застосовував важке озброєння в районі Авдіївки, де за добу випустив iз мінометів понад півсотні мін. Загалом на цих рубежах ворожі обстріли тривали більше 12 годин», — сказав полковник Мотузяник. 
 
За його словами, на інших ділянках фронту, зокрема на Світлодарській дузі, північних околицях Горлівки, а також у районі донецького аеропорту обстріли також носили не епізодичний, а системний характер. 
 
«На маріупольскому напрямку обстановка загострилася в порівнянні з першими днями введення чергового перемир’я. Ворожі обстріли було зафіксовано вздовж усієї лінії фронту цього напрямку», — додає речник Мін­оборони.
 
При цьому в світлу пору доби ворог використовує легке озброєння, а в темну — важку зброю.
 

ДО РЕЧІ

Терористи «ДНР» передали Україні ще 14 осіб, що були ув’язнені в Донецьку.
 
Як повідомляє керівник секретаріату уповноваженого Верховної Ради з прав людини Богдан Крикливенко, на місце передачі полонених бойовиками особисто їздила омбудсман Валерія Лутковська.
 
За даними Крикливенка, всього за два роки з Донецька вивезли 147 звільнених полонених.