Під Бахмутом підірвалися на фугасі двоє спецпризначенців

29.03.2017
Під Бахмутом підірвалися на фугасі двоє спецпризначенців

Покинуті будинки Донеччини після обстрілів. (Фото штабу АТО)

Затяті бойові дії не згасають на східному фронті: упродовж лише понеділка ворог обстріляв позиції ЗСУ на різних напрямках 58 разів. 
 
При цьому українська армія продовжує зазнавати втрат ледь не щодня, адже двоє захисників України загинули, ще п’ятьох поранено. Обидва бійці з батальйону спецпризначення «Донбас-Україна» 54-ї бригади ЗСУ підрвалися на ворожому фугасі під час виконання бойового завдання поблизу села Новолуганське Бахмутського району. 
 
Найбільша кількість обстрілів припадає саме на донецький напрямок — 30, тоді як на маріупольському — 19 обстрілів. Тож найспокійніше наразі поводяться лише бойовики терористичної «ЛНР». 
 
Зокрема, по Троїцькому ворог гатив iз важкої артилерії калібру 122 мм i мінометів. Тоді як під мінометні обстріли потрапили позиції захисників Авдіївки та селища Луганське, що на Світлодарській дузі.
 
На маріупольському напрямку мінометних обстрілів зазнали позиції наших морпіхів у районі Красногорівки та Мар’їнки. Тоді як поблизу Водяного та Широкиного було відносно спокійно, якщо не рахувати хаотичний вогонь окупантів із кулеметів i зеніток. 
 
Штаб АТО традиційно повідомляє, що українські воїни «гасили» вогневу активність ворога вогнем у відповідь. 
 

А ТИМ ЧАСОМ...

Контрольні пункти в’їзду-виїзду в зоні АТО тимчасово збільшують час роботи на одну годину, починаючи від середи. Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби, таке рішення ухвалено у зв’язку з певним збільшенням пасажиро-транспортного потоку через лінію розмежування.
 
«Відповідно до рішення штабу антитерористичної операції з 29 березня до 4 квітня включно пропуск осіб i транспортних засобів здійснюватимуть у нових часових рамках, які встановлюють для режиму роботи КПВВ, — з 7.00 до 19.30», — зазначається в повідомленні.
 
Державна прикордонна служба України просить громадян врахувати цю інформацію під час планування поїздок i перетину лінії розмежування через контрольні пункти в’їзду-виїзду.