ХРОНІКА

21.03.2017

Хокей

У фінальній серії чемпіонату країни прогнозовано зустрінуться дві перші команди регулярної першості — «Кременчук» та «Донбас». У протистоянні, котре розпочнеться 26 березня, перевагу власного майданчика матиме представник Полтавщини, котрий на першому місці завершив «регулярку». При цьому матимуть підопічні Дмитра Підгурського й кілька зайвих днів на підготовку до вирішальної битви, адже, на відміну від суперника, для подолання півфінальної стадії витратили мінімальну можливу кількість матчів. Щоправда, й у протистоянні «Донбаса» з «Кривбасом» особливої інтриги не вийшло. Підопічні Олександра Куликова — до слова, екс-наставника донецького клубу — змогли виграти у чинного чемпіона лише один матч. «У фіналі гратимуть дві найсильніші команди чемпіонату», — відзначив після завершення півфінальної дуелі Куликов. 
Чемпіонат України. «Плей-оф». Півфінали (до чотирьох перемог). «Донбас» — «Кривбас» — 5:2, 3:0 (рахунок у серії — 4:1).

Біатлон

У змагальній програмі заключного в сезоні етапу Кубка світу жодних командних гонок не було. Відтак нічого дивного, що виграти бодай одну медаль у норвезькому Холменколлені наші біатлоністи не змогли. При цьому краще за інших у передмісті Осло виступив Сергій Семенов, який з п’ятим часом завершив спринтерські перегони.
Покращити свою позицію в гонці переслідування йому завадила погана стрільба. Якщо у спринті Сергій стріляв ідеально, то в «персьюті» було аж чотири промахи. Як результат — 17-те місце. Треті перегони в Холменколлені — мас-старт— Семенов завершив на 21-й позиції, тричі поціливши «в молоко». Водночас у жіночій збірній України вже традиційно краще за інших бігла та стріляла Юлія Джима — в усіх трьох гонках її прізвище було першим серед представниць синьо-жовтої команди. Спринт вона завершила 13-ю, «персьют» — 11-ю, а в мас-старті фінішувала десятою. Закономірно, що найвище поміж партнерок по команді — на восьмому щаблі — Джима опинилася й у загальному протоколі Кубка світу. Найбільше ж очок поміж наших біатлоністів зібрав Семенов, з якими він посів 23-тє місце. 

Теніс

Турнір WTA в Індіан-Уеллсі (США, призовий фонд — 6,3 млн. доларів США). Четверте коло. Мугуруса (Іспанія, 7) — Світоліна (Україна, 10) — 7:6, 1:6, 6:0.