«То не я, а дружина моя»

14.03.2017
«То не я, а дружина моя»

Якщо Ольга Воловчук має таку садибу, чи означає це, що вона є успішною бізнес-леді?

Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення щодо першого заступника голови СБУ Павла Демчини на підставі журналістських розслідувань.
Щоправда, заяву до НАБУ з проханням зареєструвати стосовно нього кримінальне провадження написав сам Павло Демчина, який лишився незадоволений результатами журналістського розслідування щодо своєї персони.
Напередодні журналісти «Слідство.Інфо» повідомили, що перший заступник голови СБУ Павло Демчина, який очолює Головне управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю, офіційно мешкає у відомчому гуртожитку СБУ і не має  власного житла, автівки чи заощаджень.
Тоді як 35-річна цивільна дружина та мати трьох дітей високопосадовця Ольга Воловчук мешкає у розкішному заміському маєтку і володіє елітними автівками.
Зокрема, пані Воловчук, за даними ЗМІ, має автопарк: Range Rover 2016 року вартістю біля $100 тисяч, Mercedes-Benz 2016 року, ціна якого також тягне не менше, ніж на $100 тисяч, Mazda 2014 року та Peugeot 2012 року випуску.
Зауважимо, що 40-річного генерал-майора Демчину називають наближеним до президентського фаворита Ігоря Кононенка та «смотрящим» за СБУ від партії влади. Відповідальний у Службі безпеки за боротьбу з хабарництвом, Демчина сам став фігурантом численних корупційних скандалів. 
«Він був пов’язаний iз горіховою мафією, яка, ви знаєте, силами СБУ блокує український горіх, який експортується в Європу, і вимагає певні «відкати» за це», — додає Сергій Лещенко. 
Знімальна група «Слідства.Інфо» кілька днів поспіль чатувала біля багатої оселі в Петропавлівській Борщагівці й таки зустріла Павла Демчину вранці, коли він залишав садибу, поспішаючи на роботу. Втім, журналістам високопосадовець СБУ заявив, що тут не живе, а лише «періодично навідує дітей». 
У свою чергу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура додає: «Згідно з інформацією ЗМІ, перший заступник голови Служби безпеки України набув у власність активи у значних розмірах, законність підстав набуття яких не підтверджується доказами».