Авдіївку обстрілююють і не дають відремонтувати комунікації

28.02.2017
Місто Авдіївка не дає спокою окупантам. Але ні підступні хитрощі, ні постійні обстріли та пошко­дження інженерних комунікацій не дають ворогу навіть примарного шансу оволодіти містом, як і жодних тактичних або стратегічних переваг на цій ділянці фронту поблизу окупованого Донецька. 
 
Тому впродовж вихідних і в понеділок бойовики від безсилої люті гатили з мінометів та артилерії не лише по позиціях ЗСУ в районі промзони Авдіївки та її околиць, а й по мирних кварталах старої частини Авдіївки. 
 
При цьому спочатку ворог намагався відволікти ЗСУ від Авдіївки і розпорошити сили — окупанти певний час гатили по інших позиціях ЗСУ в районі Горлівського плацдарму та Світлодарської дуги. Але захисники України на це не купилися. 
 
Як наслідок — місто знову без регулярного водопостачання (Донецька фільтрувальна станція зупинила свою роботу, тож воду подають iз міського резервуару за графіком) і без світла (снарядами перебито високовольтну лінію ще в ніч на суботу, але ремонтні бригади на місце аварії ворог не підпускає). У місті 22 тисячі мешканців, які отримують теплопостачання за рахунок теплоенергоцентралі Авдіївського коксохімічного заводу.
 
Щоб забезпечити в Авдіїівці правопрядок, до міста направили спецпризначенців iз Главку поліції Донеччини. Бійці патрулюватимуть вулиці, зокрема й у темну пору доби, адже через відсутність світла тут активізувалися грабіжники та мародери. 
 
Постійні обстріли призвели до нових втрат: минулої неділі та в ніч на понеділок загинуло двоє захисників України — один в Авдіївці, ще один у Талаківці. За останні кілька діб число поранених становить понад двадцять бійців.
 

ДО РЕЧІ 

Під час чергових обстрілів Авдіївки в окуповний Донецьк невідомими стежками, поза пунктами пропуску приїхала депутат Надія Савченко, яка не попереджала про цю поїздку СБУ. 
 
Прикметно, що лише за кілька днів до того депутат Савченко оглядала блокпости навколо Авдіївки і спілкувалася із захисниками України, а потім побувала в окупованому Донецьку і спілкувалася з терористами та окупантами, які атакують і обстрілюють ту ж саму Авдіївку і вбивають українських воїнів.
 
У Донецьку Надія Савченко разом із керівником українського центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимиром Рубаном відвідала 6 військовополонених. При цьому вона нібито скандувала в тюрмі бойовиків «Слава Україні!» і чула у відповідь: «Героям слава!».
 
За її словами, до Донецька вона приїхала з гуманітраною місією. Утім цим візитом Савченко і Рубана вже зацікавилося керівництво СБУ, яке має намір провести відповідну перевірку.
 
Учора ж Рубана було затримано, коли він повертався до Донецька, нібито щоб забрати Савченко. Після того як він надав свідчення у зв’язку з порушенням ним правил перетину лінії розмежування з бойовиками, йому було скасовано право на перетин лінії фронту.