«Єва», Metro, «Ашан» та інші компанії досі заробляють в окупованому Криму

20.01.2017
«Єва», Metro, «Ашан» та інші компанії досі заробляють в окупованому Криму

"Ашан" працює в окупованому Сімферополі попри санкції.

Незважаючи на економічні санкції Європейського Союзу, США та Канади проти Росії, низка українських виробників поставляє свою продукцію в анексований Крим. Свiй товар на півострів вони постачають через прикордонні пункти в Харківській області та зону АТО. 
 
Кілька десятків магазинів компанії «Єва» продовжують працювати в Криму в тому ж режимі, що й до окупації. У них можна придбати такі самі товари, як і в магазинах мережі на материковій частині України. До слова, українські активісти вже давно закликали бойкоту­вати магазин «Єва».

Співвласник мережі Олександр Кофман два роки тому засвітився у скандальному відео, на якому російський актор Михайло Пореченков вів стрілянину по українських військових iз Донецького аеро­порту. Крім того, Кофман був довіреною особою екс-депутата Олега Царьова та балотувався на пост глави самопроголошеної «ДНР». 
 
Магазин відомого бренду українського дизайнера a.TaNbyAndreTan, хоч і не вказаний на офіційному сайті, розташований у Сімферополі. Знайти бутик можна у торговельному центрі «Меганом», як і до окупації півострова. 
Тим часом мережа супермаркетів «АТБ» лише змінила назви своїх магазинів, але досі реалізує через них українські товари.

У широкому асортименті на полицях окупованого Криму представлено продукцію таких відомих українських торгових марок, як «Чумак», «Моршинська», «Оліс», «Біокон», «Верес» та інші.
 
В обхід санкцій працюють в окупованому Криму гіпермаркети Metro й «Ашан». Товари німецького ритейлера Metro і французького «Ашан» вільно продаються в кримських магазинах і доставляються через керченський порт. У компаніях стверджують, що вони не порушують санкцій, бо магазинами на півострові керують їхні дочірні компанії, що не підпадають під дію санкцій ЄС. Але парадокс у тому, що європейським компаніям заборонено мати справи з керченським поромом і портом через санкції ЄС, введені проти Росії після анексії Криму.