В окупованому Новоазовську побилися бойовики ДНР і російські окупанти

17.01.2017
Ворожі гармати та міномети не замовкали на лінії східного фронту впродовж усіх вихідних. Минулої суботи та неділі на лінії розмежування зафіксовано в середньому близько 60 обстрілів позицій ЗСУ щодоби. 
 
Під потужні мінометні обстріли на донецькому напрямку потрапили Новгородське (район накрили близько 54 мін) та промзона Авдіївки, яку впродовж шести годин «поливали» не лише з мінометів, а й iз великокаліберної артилерії. Тоді як під окупованим Луганськом ворог, не криючись, гатив по Троїцькому з мінометів навіть удень.
 
«У секторі «М» (маріупольський напрямок. — Ред.) кількість обстрілів більша, ніж на інших двох, разом узятих, — щонайменше 37 обстрілів з 60. Бойовики порушують режим тиші по всій лінії зіткнення. В Мар’їнському районі та поблизу Азовського моря противник традиційно застосував міномети та гармати. Основні «гарячі точки», як і раніше, — Красногорівка, Мар’їнка, Павлопіль, Гнутове, Широкине. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь», — зазначає речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Унаслідок обстрілів упродовж вихідних чотирьох захисників України поранено, один загинув. Водночас, за підтвердженими даними розвідки, щонайменше семеро окупантів було ліквідовано минулого тижня, ще півтора десятка найманців поранено. 
 
Утім втрат ворогу завдають не лише захисники України. Так, минулої суботи у Новоазовську між бойовиками «ДНР» i російськими спецпризначенцями виникли сутички, внаслідок яких було важко травмовано 20 осіб. Місцеві бойовики влаштували розборки з окупантами, щоб з’ясувати, хто з них у Новоазовську найголовніший. 
 

ДО РЕЧІ

Троє українських морських піхотинців, які не повернулися на базу 8 січня, загинули як герої, перед смертю вбивши кількох ворогів. Тіла Миколи Охріменка, Сергія Солонька та Сергія Трубіна минулої п’ятниці повернули українській владі бойовики «ДНР». Спочатку хлопців привезли на судово-медичну експертизу в Дніпро, а 15 січня відбулися перші похорони. 
 
«Військово-Морські сили зазнали непоправної втрати. У районі проведення антитерористичної операції на території Луганської та Донецької областей під час виконання завдань із захисту суверенітету та територіальної цілісності України загинули наші бо­йові побратими — молодший сержант Микола Охріменко, молодший сержант Сергій Солонько та старший матрос Сергій Трубін», — йдеться у повідомленні ВМС.
 
Як повідомляє Юрій Бутусов, 8 січня троє морпіхів без відома командування вийшли на передову під Маріуполем Донецької області. «Це були мотивовані бійці, гідні люди. Вони не хотіли просто сидіти на «опорнику», вони хотіли повної свободи дій. Не маючи наказу, вирішили діяти самостійно», — пояснює журналіст.