У курортному режимi

04.01.2017
Вельмишановні наші очільники!
 
Львівська обласна ветеранська організація звертається до вас із проханням розблокувати діяльність Верховної Ради України, яка гальмується недосконалістю її регламенту, наявністю «мертвих душ» у списках т. з. народних депутатів, відсутністю нормальної дисципліни та просто елементарної культури та відповідальності.
 
В умовах важкої доленосної війни, коли вирішується питання бути чи не бути Українській державі, діяльність наших обранців викликає у нас жах і недовіру.
 
На цей час у Верховній Раді наявний склад народних депутатів становить 423 особи. Деякі з них вибули надовго (Карімов-Онищенко), деякі не беруть участі в її роботі взагалі (Ярош) або лише епізодично та формально.  
 
А оці 37 безіменних «мертвих душ», яких зараховують до живих і напівживих депутатів до максимально можливих 450, мертвою хваткою тягнуть наш парламент донизу, гальмуючи прийняття доленосних рішень, дають опонентам підстави вважати, що у ВР немає коаліції.
 
То чому проста більшість має складатися з 226 голосів, а не з 212, як це є в дійсності? Кого цим намагаються одурити?
 
Урядові не вистачає сотень законів для прискореного проведення реформ, для гамування непомірних апетитів зажерливих чиновників, для спрощення процедури розвитку підприємництва, а парламент працює у курортному режимі.
 
Просимо вас навести лад і створити нормальну трудову дисципліну не тільки серед депутатів, а й усього чиновництва.
 
Такий лібералізм і терпимість до ворогів і різних порушників законів та дисципліни дуже дорого коштує нашій державі. В умовах війни це слід вважати злочином.
 
Ще дуже турбує нас, ветеранів, та лавина лайна, брехні, наклепів, які ллються на голови не підготовлених до цього українців з екранів телевізорів, з радіоприймачів та друкованих ЗМІ.
 
Чомусь модно стало безкарно обливати брудом Президента, уряд, парламент, бездоказово обзивати їх ворогами і зрадниками, але за такі дії ніхто не несе відповідальності.
 
Чому різні мураєви, рабіновичі, германи, єрмолаєви та інші не отримали належної оцінки та державного і громадського осуду за розпалювання ворожнечі та зомбування населення?
 
Доки популізм і несусвітня брехня та провокації Ю. Тимошенко та їй подібних політиканів будуть підривати авторитет та імідж України на світовій арені?
 
Чи довго ще телеканали, власниками яких є чужинці та ворожі українцям наші доморощені олігархи, так вільно вестимуть руйнівну ворожу інформаційну війну проти нашої держави?
 
Ми нетерпляче чекаємо активізації реформ, прискореного розвитку народного господарства, соціальної справедливості, зменшення астрономічного розриву між доходами багатих і бідних українців, наведення елементарного порядку і дисципліни, припинення загравання з олігархами і явними ворогами. 
 
Степан ТРОХИМЧУК, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, професор 
Львів