2016 рік став одним iз «найчорніших» для світової поп- та рок-музики

28.12.2016
В одному з найпопулярніших та найвідоміших у світі різдвяних поп-хітів Last Christmas («Минулого Різдва») співається: «Минулого Різдва я віддав тобі моє серце». За іронією долі, автор та виконавець цієї пісні, британець Джордж Майкл, віддав свою душу Богу якраз минулого Різдва, 25 грудня. Йому було лише 53 роки. Співак помер у своєму будинку в Ґорінґу, графство Оксфордшир, від серцевого нападу. 
 
Співак народився 25 липня 1963 року в Лондоні у родині британки та грека-кіпріота, його справжнє ім’я — Йоргос Кіріакос Панайоту. Свою музичну кар’єру розпочав, заснувавши разом зі шкільним другом Ендрю Ріджлі поп-дует Wham!, який у 80-х роках створив низку хітів, зокрема й уже згадувану різдвяну пісню Last Christmas.

Після розпаду дуету Джордж Майкл розпочав напрочуд вдалу сольну кар’єру. Сім пісень Джорджа Майкла посідали перше місце у британських хіт-парадах. Він тричі вигравав найпрестижнішу британську музичну нагороду Brit Award та двічі — американську «Греммі». Продав за життя понад 100 мільйонів альбомів. 
 
Із занепадом кар’єри співак почав потрапляти в заголовки новин із причин, що не мають нічого спільного з музикою. 2006 року йому заборонили керувати автівкою після затримання за кермом у стані наркотичного сп’яніння. Через два роки його було попереджено за вживання кокаїну, а ще за два роки він одержав 2 місяці в’язниці за участь у ДТП. 
 
На жаль, рік, що минає, став одним iз «найчорніших» в історії світової поп- та рок-музики. Джордж Майкл іде у вічність разом з іншими визначними постатями у світі музики, що відійшли раніше: Девідом Боуї, Леонардом Коеном, Принцом, Гленном Фраєм, Ріком Парфіттом, Морісом Вайтом, Кітом Емерсоном та багатьма іншими зірками...