Щоби не було війни: Вифлеємський вогонь миру доправлять до АТО

21.12.2016
Щоби не було війни: Вифлеємський вогонь миру доправлять до АТО

Днями Вифлеємський вогонь миру перетнув кордон України. Цьогорічна скаутська естафета з передачі вогню стала вісімнадцятою.
 
Укотре на пункті пропуску Рава-Руська українським пластунам його передали польські скаути. Зустрічали символ Різдва півсотні осіб, пізніше  вогонь повезли до Львова.
 
Саме із західної столиці його доправили в інші міста країни. 
 
У столицю різдвяний вогонь, який подолав тисячі кілометрів, прибув у День святого Миколая.
 
Спочатку свічки розносили центральними вулицями Києва, а потім доставили у церкви, військові шпиталі та дитячі будинки. Заплановано доправити його й у зону бойових дій.
 
Цей вогонь стане оберегом для наших хлопців, а простих українців зігріє теплом надії на зміни до кращого.
 
«Вифлеємський вогонь миру символізує і для нас (поляків), і для українців любов, єдність і взаєморозуміння. Він пробуджує в нас силу і віру в життя, прагнення розвивати відносини, засновані на розумінні та доброті, так само і відносини в родині ... Щоб припинилася нарешті війна, і щоб ваш український народ почав будувати своє справжнє майбутнє», — каже бурмістр Люблінського воєводства Томаш Зайонц.
 
Напередодні Вифлеємський вогонь миру передали українські пластуни Президенту Петру Порошенку. Вже другий рік  вони передають главі держави священний вогонь на знак миру та добробуту для усіх українців.
 
«Ми дуже раді мати можливість передати цей вогонь сьогодні вам, у ваш будинок, тому що Вифлеємський вогонь миру є запорукою об’єднання всієї української громади. І всі українці, які запалюють свічку за святковим столом, будуть об’єднані спільною мрією про краще майбутнє нашої держави», — каже голова організації Ольга Герус.
 
Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році ав­стрійська телерадіокомпанія ORF iз міста Лінц.
 
Вiд початку акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та всіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час.
 
Цю благородну справу одразу ж взяли в свої руки скаути. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії.
 
Після урочистостей у Віденському кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме з рук у руки, від одного скаутського осередку до іншого.