Боротимуться й далі: чемпіон України достроково вийшов до «плей-оф» Ліги Чемпіонів

06.12.2016
Боротимуться й далі: чемпіон України достроково вийшов до «плей-оф» Ліги Чемпіонів

«Моторист» Борис Пуховський потрапив до символічної збірної 9-го туру ЛЧ. (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Після чотирьох стартових турів групового раунду Ліги чемпіонів-2016/2017 в активі запорізького «Мотора» була лише одна перемога, тож, здавалося, чемпіон України не зможе другий рік поспіль пробитися до раунду «плей-оф» найсильнішого клубного турніру Європи. Утім завчасно здаватися підопічні Миколи Степанця не забажали.
 
Вдало взяти старт у своєму четвертому розіграші ЛЧ «мотористам» завадили травми провідних гравців. Коли ж вони почали залишати клубний лазарет, покращилися справи команди й у суперлізі. Можна сказати, що своєрідним трампліном, який допоміг запорізьким гадболістам стрибнути з низин турнірної таблиці нагору, стала спарена перемога над аутсайдером секстету «D» — португальською «Брагою».

А потім була феєрична перемога «Мотора» над лідером «пульки» — французьким «Нантом», якому підопічні Степанця завдали першої і наразі єдиної поразки в розіграші. Вочевидь саме тоді український чемпіон і відчув, що має всі можливості для здобуття однієї з двох путівок до «плей-оф». Позаминулого тижня команда Степанця «відчепила» в боротьбі за прохідну позицію румунського чемпіона, а минулого «уїк-енду» залишила «з носом» іншого конкурента — турецький «Бешикташ».
 
Здолавши вдома стамбульський клуб, «Мотор» не тільки узяв реванш у «османів», а й офіційно оформив свою участь у «стикових» матчах. У першій грі турецька команда нам організувала дуже «дружелюбний» прийом, відтак ми дуже чекали матчу-відповіді», — сказав гравець запорізької команди Євген Жук.
 
У Харкові, де в нинішньому розіграші приймає своїх закордонних опонентів «Мотор», «Бешикташ» опинився під подвійним пресом. «Місцеві вболівальники розуміються на гандболі», — визнав наставник турецької команди Муфіт Арін. На максимальних обертах провели поєдинок проти «Бешикташа» й гравці «Мотора», перегравши, в підсумку, принципових візаві з різницею в шість м’ячів — 34:28. «Ми перемогли, достроково забезпечивши вихід із групи. Вітаю хлопців», — підсумував результат Степанець.
 
За тур до завершення групового раунду у «Мотора» залишаються шанси на виграш своєї «пульки», котрий дозволить йому в «плей-оф» вийти на скромнішого за силою візаві. Для цього в заключному турі хлопцям із Запоріжжя потрібно переграти данський «Хольстебро» й чекати на осічку «Нанта» в матчі з аутсайдером. Проте, як свідчить Степанець, «Нант» не програє». Відтак можливість у «мотористів» уникнути в «стиках» зустрічі з потужним французьким «Монпельє» — достроковим переможцем сусідньої групи «С» — лише теоретична.
 
Нагадаємо, що в попередньому розіграші ЛЧ аналогічний етап турніру «Мотор» завершив на першому місці й переможно пройшов «плей-ф», у якому здолав іспанську «Ла Ріоху». Цього разу пробитися до 1/8 фіналу й зустрітися з грандами континентального гандболу, котрі, відзначимо, змагаються в «паралельному» груповому турнірі, «Мотору» буде значно складніше. Але Микола Степанець обіцяє боротися. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Груповий етап. Група D. «Мотор» (Україна) — «Бешикташ» (Туреччина) — 34:28.
Турнірне становище: «Нант» — 15, «Мотор» — 13, «Бешикташ» — 9, «Динамо» — 8, «Хольстебро» — 5, «Брага» — 4.