Пішов у люди: видали збірку творів Михайла Старицького «На прю!»

02.12.2016
Пішов у люди: видали збірку творів Михайла Старицького «На прю!»

Повертаючись до джерел...

Вибрані твори Михайла Старицького «На прю!», що означає «на боротьбу», вийшли в світ у черкаському видавництві ПП «Чабаненко».  
 
Наклад цього видання невеликий — тисяча примірників. Але на майже 400 сторінках шанувальники творчості Михайла Старицького знайдуть не лише його талановиті вірші, а й драму «Маруся Богуславка» та повісті «Безбатченко» й «Облога Буші».
 
Книгу було презентовано у Черкаському музичному училищі лідером громадського руху «Рідна країна» Миколою Томенком, який є земляком Михайла Старицького, бо теж народився у Чорнобаївському районі, і за ініціативи якого було видано книгу.
 
За словами пана Миколи, Старицький писав гарну українську поезію, а завдяки його співпраці з Миколою Лисенком було створено чимало чудових пісень. А ще він багато писав на історичну тематику. Тож принциповим було, аби у книзі творів  Михайла Старицького  надрукували і повість «Облога Буші».
 
Видати збірку було вирішено ще рік тому, коли у рідному селі Михайла Старицького —  Клі­щенці Чорнобаївського району — де є його музей, проходили урочистості до 175-ї річниці з дня народження поета, письменника, драматурга, якого ми шануємо як автора улюбленої поезії «Ніч яка, Господи, місячна, зоряна!».
 
Новодрук на замовлення Держтелерадіо України у рамках програми «Українська книга»  буде передано у бібліотеки Черкащини. Як наголосив Микола Томенко, «Старицький пішов у люди, щоб черкащани більше дізналися про земляка».