Під Станицею Луганською бойовики зірвали розведення сил

29.11.2016
Під Станицею Луганською бойовики зірвали розведення сил

Чергова спроба «дзеркально» розвести війська та військову техніку мала відбутися в понеділок у районі селища Станиця Луганська. Утім бойовики так званої «ЛНР» укотре зірвали цей процес. 
 
«Незважаючи на готовність української сторони завершити виконання Рамкового рішення, розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської не відбувається через постійні обстріли. Після підписання рамкового рішення 21 вересня їх зафіксовано вже 59», — зазначає керівник групи української сторони Спільного центру координації і контролю за припиненням вогню Борис Кременецький. 
 
За словами генерала, в ніч на понеділок окупанти знову обстріляли Станицю Луганську, тим самим красномовно засвідчивши справжні наміри щодо розведення сил. 
 
«Обстріл 27 листопада знову відтерміновує розведення сил i засобів. Останнім часом розведення сил і засобів на зазначеній ділянці набуло широкого суспільно-політичного резонансу, було предметом обговорень на зустрічах у Мінську та Берліні», — констатує генерал Кременецький. 
 
Водночас, за даними Міноборони, минулої доби на східному фронті внаслідок обстрілів поранено шiстьох захисників України (двох iз них — у промзоні Авдіївки під окупованим Донецьком).
 
Упродовж вихідних українські вояки та правоохоронці отримали над сепаратистами низку перемог. Зокрема, минулої суботи в бою під Маріуполем, між селами Славне та Оленівка, захисники України змусили накивати п’ятами ворожих диверсантів, які намагалися атакувати їхній опорний пункт. 
 
Того ж дня бійці Нацгвардії спільно з поліцейськими та співробітниками СБУ Донеччини затримали 22 посібників та одного так званого «поліцейського» терористичної «ДНР» поблизу Маріуполя.
 
Усі затримані сепаратисти перебували в розшуку за скоєння кримінальних злочинів i пособництво бойовикам.
 
Сталося це під час спільного відпрацювання у двох населених пунктах поблизу Маріуполя. Затриманих сепаратистів гвардійці передали працівникам Нацполіції та СБУ.
 
Поліція Донеччини додає, що минулого тижня було затримано шiстьох бойовиків та їхніх посібників, які ховалися на території, підконтрольній Україні.
 
«Вік затриманих — від 26 до 60 років. Усі вони долучилися до терористів у 2014 році та брали участь у керованих агресором заходах, які призвели до окупації частини регіону», — повідомляють у поліції області. 
 

ДО РЕЧІ

Російські окупанти заберуться з Донецької і Луганської областей у 2017 році. Тоді як за окупований Крим Росія триматиметься до останього.
 
Таке переконання висловив в інтерв’ю виданню «Апостроф» заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.
 
«Переконаний у тому, що вони повернуть «ДНР» і «ЛНР». А ось за Крим вони триматимуться до останнього. І тут дуже важливо не зменшувати санкційний тиск. Найімовірніший шлях повернення Криму — це коли у самій Федерації почнуться відцентрові процеси», — вважає пан Тука.
 
За його словами, «зараз це може здатися фантастикою і прагненням видати бажане за дійсне, але якщо згадати середину 1990-х, коли там усе тріщало, то це не здається таким уже неймовірним». «І недаремно Путін і компанія щосили намагаються позбавитися санкцій», — каже Георгій Тука.
 
Щодо термінів деокупації Донбасу заступник міністра зазначив: «Я оптимістичний. У мене є відчуття, що це відбудеться в 2017-му, максимум у 2018 році».
 
На думку пана Туки, звільнення Донбасу відбудеться на умовах Мінського процесу, тож військове вирішення цієї проб­леми він виключає.