Розсекречені вбивці: у Малайзії шукають, хто наказав привезти російський "Бук" в Україну

18.11.2016
Розсекречені вбивці: у Малайзії шукають, хто наказав привезти російський "Бук" в Україну

У справi про збитий «Боїнг» свiдчитимуть навiть уламки.

Про 100 осіб, безпосередньо причетних до загибелі майже 300 людей на борту літака Boeing, увесь світ дізнається до 2018 року.

Про це заявив міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай. Він додав, що малайзійська влада сподівається на міжнародний суд у Нідерландах, котрий винесе обвинувальні вироки всім винним у трагедії злочинцям.

«Слідчим треба зв’язатися з кожним із підозрюваних, щоб з’ясувати всі деталі. Коли ми визначимо, хто збив літак, то зробимо все від нас залежне, щоб суд у Нідерландах виніс вирок тим, хто несе за це відповідальність», — відзначив міністр. 
 
Об’єднана слідча група представила попередню доповідь у справі катастрофи малайзійського рейсу МН17. У документі йдеться про те, що слідчі проаналізували понад 5 млрд. веб-сторінок, понад 500 тис. відеозаписів і фотографій, 150 тис. записів телефонних переговорів і допитали понад 200 свідків.

Окрім цього, всі інші версії авіакатастрофи — атака з повітря, теракт на борту або технічні неполадки — експерти повністю виключили. Єдиною і фактологічно доведеною причиною трагедії є ракета «Бук», випущена з території, підконтрольної проросійським бойовикам. 
 
Однак експерти ще не завершили своєї роботи, адже вони мають намір дати відповіді на такі запитання: хто віддав наказ розгорнути російський зенітно-ракетний комплекс на території України; хто наказав збити ціль; чи діяв екіпаж ЗРК самостійно, чи виконував розпорядження?