Під Донецьком бойовики відновили бої за шахту "Бутівка"

28.10.2016
Під Донецьком бойовики відновили бої за шахту "Бутівка"

(Фото з сайту 112.ua)

На Донбасі окупанти ледь не вдвічі збільшили кількість обстрілів позицій ЗСУ.
 
За даними штабу АТО, станом на четвер зафіксовано 72 ворожi обстріли за останню добу.
 
При цьому бойовики все частіше використовують міномети та ствольну артилерію. 
 
Більше половини обстрілів уже традиційно припало на маріупольський напрямок — 43 випадки порушення режиму тиші.
 
Поблизу Павлополя окупанти гатили по наших позиціях із мінометів i навіть танків, а райони Широкиного та Водяного накрили вогнем зі ствольної артилерії калібрів 122 мм та 152 мм.
 
Щодо Луганщини, то місцеві бойовики останнім часом дещо вгамувалися: ворожі мінометні обстріли зафіксовано лише поблизу села Новозванівка.
 
На донецькому напрямку найгарячіше поблизу Зайцевого та промзони Авдіївки, де рідко замовкають російські міномети. Також ворог поновив бойові дії поблизу шахти «Бутівка». 
 
«Протягом дня окупанти, які розгорнули свої позиції і важке озброєння в Ясинуватій, часто обстрілювали українські позиції з мінометів. Також противник неодноразово порушував режим тиші на Горлівському периметрі — Зайцеве, Майорськ, Новгородське. Вперше за довгий час поновилися бойові дії на позиції шахта «Бутівка». На Світлодарській дузі вчора було тихо», — повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник. 
 
Від самого ранку в четвер окупанти обстрілювали місто Торецьк. Українські прикордонники змушені були закрити пропускний пункт «Майорське» через постійні обстріли.
 
За словами начальника поліції Донецької області В’ячеслава Аброськіна, атаки на Торецьк розпочалися о 6:30.
 
А вже за годину ворог обстрілював не лише позиції ЗСУ навколо міста, а й житлові сектори.
 
За даними Міноборони, за останню добу в зоні АТО загинув один захисник України, ще троє отримали поранення. Щоправда, у військовому відомстві не повідомляють, де саме ЗСУ зазнали цих втрат.