Майже 500 собак-безхатченків. Вінницький притулок просить про допомогу небайдужих

19.10.2016
Майже 500 собак-безхатченків. Вінницький притулок просить про допомогу небайдужих

Коли не б’ють і не труять, а годують. (Фото з соціальної мережі)

Нині у Вінницькому благодійному притулку для собак «Планета» перебуває майже 500 собак. Нових тварин сюди приводять чи просто залишають при вході мало не щодня. Буває, що за добу в притулку стає на 10-15 жителів більше. 
 
«На жаль, песиків частіше приносять, ніж забирають. А в нас уже вольєрів для них немає. От недавно під’їхала машина, підкинули п’ятьох хворих кошенят і двох малесеньких цуценят, так довелося забрати їх додому. Бо в притулку вже й підстилок немає де сушити, не те що нових тварин заселяти», — розповідає директор притулку Тетяна Постановська.
 
Часто до притулку потрапляють хворі тварини, з переломами чи отруєннями. На лікування тут витрачають чималенькі суми. От тільки благодійний фонд притулку поповнюється лише за внески небайдужих. Їх недостатньо для повного забезпечення життєдіяльності песиків. Тому керівництво установи заборгувало 74 тис. грн. приватній ветеринарній клініці, яка постачає медичні препарати. 
 
«Потреб у нас надзвичайно багато. Навіть дрова закінчилися, щоб приготувати собакам їсти. З усього міста підкидають тварин. І ми вимушені їх брати, бо не можемо дивитися, як вони помирають. От у нас лежить великий гарний собака, який потрапив під авто на трасі, йому потрібно зробити операцію, яка коштує 2 тис. грн.», — бідкається Тетяна Постановська.
 
Директорка та водій працюють на добровільних засадах. Ще три людини — за 50 гривень на день. Але вони не отримали зарплату ще за липень, бо фонд притулку порожній. Кошти, які надходять, у першу чергу витрачають на харчування та лікування.
 
Допомогти притулку можна не лише фінансово, а й їжею для тварин, будівельними матеріалами або медичними препаратами. Тут раді будь-якій підтримці.
 
Якщо ж хтось забажає взяти тварину з «Планети», то для цього з собою варто прихопити паспорт.
 
А вже на місці залишити номер телефону, щоб потім можна було зв’язатися з новим господарем тварини й перевірити, чи все гаразд. Непідробним має бути й щире бажання знайти чотирилапого друга.