Інтоксикація «на розлив»

12.10.2016
Епідемія смертей від отруєння фальсифікованим алкоголем докотилася до Черкащини. У райцентрі Чорнобай померла перша людина після того, як почастувалася сурогатною горілкою.
Як повідомили «УМ» у Чорнобаївській районній лікарні, куди доставили постраждалого чоловіка, за його життя лікарі боролися цілу добу. Але він помер, так і не прийшовши до тями, незважаючи на всі реанімаційні заходи. Діагноз лікарів — гостра інтоксикація, отруєння невідомим сурогатом алкоголю.
За фактом смерті людини Золотоніська прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 і веде слідство про незаконне виготовлення та збут підакцизних товарів iз недоброякісної сировини, що призвели до отруєння людей або інших тяжких наслідків ККУ. 
Наразі відомо, що смертельну горілку чоловік придбав у місцевому магазині. Тож слідчі тепер з’ясовують, чи не з тих країв, де люди нині масово помирають від отруйної оковитої, її доставили на Черкащину. 
Тим часом другим загиблим від отруєння став 48-річний чоловік у Тальному. Він теж помер у лікарні. Кажуть, алкоголем не зловживав. 
В одному з ресторанів Черкаського району податкові правоохоронці вилучили понад тисячу літрів горілки невідомого походження, яку наливали відвідувачам. Порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) ККУ.