«Чия земля? Калитчина!»

05.10.2016
«Чия земля? Калитчина!»

Олег Ляшко і селяни про головне — про землю.

Радикальна партія вимагає продовжити мораторій на продаж землі мінімум до 2020 року. Про це вчора заявив лідер РПЛ Олег Ляшко з трибуни парламенту. Політик переконаний: порушувати питання про продаж землі можуть тільки люди, яким байдужа доля України.
«Українська земля — сакральне питання для кожного українця. Згадайте класиків: «Брат на брата за межу ідуть з сокирою». «Чия земля? Калитчина? Чия земля? Калитчина». От якщо сьогодні дозволити продаж землі — українські селяни будуть батраками на цій землі. На ній господарюватимуть не українці», — наголосив Ляшко. 
Він додав, що в разі запровадження ринку земель до нас прийдуть не інвестори, а «грабіжники з великої дороги», які заберуть в обездолених людей землю задарма. Також Ляшко обурився, що продаж земель влада хоче розпочати з земель Академії аграрних наук, яких майже 400 тисяч га по всій Україні. 
«Ми категорично проти цього. Ми підготували законопроект, яким пропонуємо: землі Академії аграрних наук розпаювати і роздати працівникам підприємства Академії і ветеранам сільськогосподарської праці, які все життя прогорбатилися на цій землі і сьогодні не мають паю», — зазначив Ляшко. 
Крім того, ляшківці вимагають повернути спецрежим оподаткування фермерам, а також передбачити у бюджеті на наступний рік програми кредитування, відновлення тваринництва, рослинництва, створення робочих місць на селі. 
«Хай відсохнуть руки у того, хто хоче продавати українську землю», — підсумував Ляшко.