Окупанти почали давати гуманітарку тільки сім'ям "ополченців"

20.09.2016
На Донбасі відносне затишшя: 18 вересня окупанти лише 18 разів обстрілювали позиції ЗСУ. Противник відкриває хіба що турбуючий вогонь з автоматів та кулеметів. Кожен третій обстріл приходиться на промзону Авдіївки, яка не дає спокою не лише пересічним бойовикам, а й російським снайперам. 
 
При цьому важка артилерія ворога мовчить, поки що дотримуючись режиму тиші. В умовах такої позиційної війни поранено лише одного захисника України. Щоправда, у штабі АТО не повідомляють, за яких саме обставин.
 
Утім терористи з так званої «ЛНР» не сумують: на найближчі дні вони разом із російськими окупантами запланували низку постановочних диверсій. За даними Головного управління розвідки Міноборони, у Первомайську та Кіровську, що на Луганщині, протягом тижня вибухатимуть об’єкти цивільної інфраструктури.
 
Винуватцями, звісно ж, оголосять вигаданих українських диверсантів, які нібито не дотримуються режиму тиші. 
 
«Для фальсифікації обвинувачень української сторони у причетності до диверсій передбачається представити тіло загиблої від кульових поранень особи з документами, що підтверджують громадянство України або проходження військової служби в ЗСУ», — повідомляє ГУР Міноборони.
 
При цьому російські спецслужби посилюють на окупованій території Донбасу поліцейський режим, оскільки останнім часом серед мешканців зросли проук­раїнські та протестні настрої. Люди демонстративно відмовляються від служби в російських окупаційних військах.
 
Через це окупанти почали надавати гуманітарну допомогу або грошову компенсацію тільки тим сім’ям, які мають довідку про проходження служби члена родини в російських окупаційних військах або, відповідно, про загибель чи отримані поранення члена родини під час такої «служби».
 
Мовляв, хто не з нами, той нехай голодує. 
 
Утім якість гуманітарних харчів і продовольства для бойовиків теж залишає бажати кращого. За даними вітчизняної розвідки, днями для харчування кадрових російських військових i місцевих бойовиків на військові продовольчі бази в окупованому Донецьку доставлено заморожену рибу з державного резерву Росії, закладену на зберігання ще... у 1960 році! Тобто ще за часів СРСР, коли Генсекретарем ЦК Компартії був Микита Хрущов.