У Волновасі та Маріуполі поранено двох цивільних

14.09.2016
Захисники України продовжують гинути навіть під час так званого «режиму тиші». За даними штабу АТО, позаминулої доби загинуло троє українських воїнів, ще один зник безвісти, п’ятнадцятеро отримали поранення. 
 
Найважче було утримувати позиції в районі Станиці Луганської. Саме тут у понеділок ввечері змогла прорватися ворожа ДРГ, яка одразу атакувала позиції ЗСУ. В результаті кривавого п’ятнадцятихвилинного бою з диверсантами так званої «ЛНР» двоє захисників України героїчно загинули, один зник безвісти, ще п’ятеро — поранені. 
 
Речник АТО Іван Арєф’єв не наводить деталей бою з диверсантами, але робить припущення щодо збільшення інтенсивності обстрілів: «Під Станицею зав’язався бій, ми відкрили вогонь у відповідь, противник відступив. Бойовики почали застосовувати 122-й калібр, а це вже артилерія.
 
Навіщо вони це роблять? Можливо, таким чином вони роблять проходи в мінних загородженнях між нашими та їхніми позиціями для роботи ДРГ», — додав він.
 
Радник Президента, волонтер Юрій Бірюков у вівторок уранці уточнив, що, окрім втрат поблизу Станиці Луганської, на інших ділянках фронту було поранено ще десятеро наших бійців. 
 
«Ще десятеро поранених по всьому фронту, всі варіанти — розтяжки, уламки. Гидкий ранок», — написав пан Бірюков на своїй сторінці у «Фейсбуцi». 
 
Пізніше речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник додав, що внаслідок артилерійського обстрілу Чермалика загинув ще один український воїн. Тобто менш ніж за добу Україна втратила вже третього свого захисника. Саме в цьому населеному пункті окупанти застосували артилерію 122-го калібру.
 
Донецька облдержадміністрація додає, що поранено ще й двох цивільних: у жителя Волновахи потрапила ворожа куля, коли він порався у справах у селищі Гранітне, а житель Маріуполя підірвався на міні — осколками йому понівечило обличчя. 
 
Водночас, за даними Головного управління розвідки Мін­оборони, ворог також зазнав втрат за останню добу: загинуло двоє та поранено четверо бойовиків. 

ДО РЕЧІ 

У ході бойових дій на Донбасі було викрадено й незаконно вивезено в Росію до 150 громадян України, повідомляє заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.
 
«Ми будемо збирати ці факти, а потім оприлюднювати. За різними оцінками, від 50 до 150 людей вивезено, але немає ніякої гарантії, яка саме кількість. Звичайно, це все проводилося незаконним шляхом, нелегально, таємно, тому потрібно досліджувати кожну долю кожної людини», — сказав пан Тука.
 
Він зазначив, що більшість iз викрадених українців на сьогодні мають статус зниклих безвісти. На даний час, згідно з офіційними даними, заручниками в ОРДЛО вважають 112 українців, ще дев’ять осіб незаконно перебувають на території Російської Федерації.