Хочу дачу біля Дніпра: чиновники Черкаської райдержадміністрації гуртом дерибанили землю

14.09.2016
Узяти землю під будівництво дачі біля Дніпра, та ще й практично у центральній частині Черкас, не всякий зможе. А десять спритників змогли. І допомогли їм у цьому чиновники Черкаської райдержадміністрації.
 
«Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної передачі у приватну власність земель прибережної захисної смуги річки Дніпро», — розповідає «Україні молодій» Світлана Андрійченко, прес-секретар прокурора Черкаської області.
 
Досудове розслідування здійснює слідче управління Черкаської обласної поліції за матеріалами обл­управління СБУ. Наразі слідством встановлено, що у 2014 році розпорядженням Черкаської районної державної адміністрації десятьом громадянам незаконно передано у власність для дачного будівництва земельні ділянки загальною площею 0,6 га. 
 
Найцікавіше, що ця земля — дуже ласий шматочок у межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, неподалік Долини троянд у Черкасах. Це якраз навпроти центру міста, кілька хвилин пішої ходи. Тож завдяки такому дерибану землi державі завдано збитків у розмірі близько 3 мільйонів гривень.
 
«Прокуратурою області колишньому заступнику голови та двом посадовцям відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Черкаської РДА,  а також двом посадовцям управління Держзем­агентства у Черкаському районі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ. А земельні ділянки повернуто у державну власність», — говорить Світлана Андрійченко. 
 
Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення останніх від посад. Покарання за такий дерибан землі передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.