У Донецьку заблокували ворогу під’їзд до вогневих позицій

13.09.2016
У Донецьку заблокували ворогу під’їзд до вогневих позицій

Багатьом жителям окупованої частини Донбасу неабияк допекла агресивність бойовиків. Незважаючи на те, що співробітники російської ФСБ посилили поліцейський режим в окупованих містах і прослуховують телефонні розмови на предмет проукраїнських настроїв, люди не бояться влаштовувати стихійні акції протесту проти загарбників. 
 
Так, жителі окупованого Донецька в районі залізничної станції Рутченково, що на околиці міста, днями заблокували бойовикам під’їзд до вогневих позицій. Люди власноруч зробили штучний насип на колії та замаскували його під заміновану місцевість iз відповідним маркуванням.  
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, сталося це ще 10 вересня, коли донеччанам набридло, що бойовики та окупанти ігнорують їхні вимоги припинити обстріли позицій ЗСУ, ховаючись у житлових кварталах.
 
Українські розвідники підкреслюють, що саме в цей день відбувся похорон командира окремої артилерійської бригади окупаційних військ, який помер 8 вересня після тривалої хвороби, причину якої остаточно не з’ясовано. 
 
Люди просто скористалися відсутністю ворожих артилеристів на позиціях і своїм насипом припинили обстріли на цій ділянці щонайменше на кілька днів. 
 
Водночас учора стало відомо, що терористи так званої «ДНР» затримали п’ятьох неповнолітніх хлопців у Донецьку, яким закидають диверсійну діяльність в інтересах українських спецслужб. За версією бойовиків, юні патріоти підривали автівки (переважно пересувні машини зв’язку) та військові об’єкти.
 
Утiм СБУ спростувала інформацію щодо вербування підлітків на окупованій території. Радник голови СБУ Юрій Тандіт каже, що жертвами таких маніпуляцій ворога стають усі патріоти України, в тому числі й підлітки. 
 
Час відносного перемир’я окупанти в прямому сенсі використовують із користю для власної кишені: за даними ГУР Міноборони, ворог продовжує знищувати промислові об’єкти Донбасу. Зокрема, відведені від лінії розмежування окупаційні війська направляють на покинуті підприємства та шахти задля демонтажу залишків обладнання i розрізання металоконструкцій (насамперед вагонеток) на металобрухт. 

А ТИМ ЧАСОМ... 

Бойовики так званої «ЛНР» продовжують перешкоджати роботі спостережної місії ОБСЄ на тимчасово окупованому Донбасі. Так, в окупованому селищі Шимшинівка, неподалік Луганська, бойовики зупинили патруль місії ОБСЄ, що прямував на полігон, і попросили спостерігачів повернути назад, пославшись на навчання з бойовою стрільбою, що проводять на полігоні. 
 
Експерти ОБСЄ відзначили, що дороги навколо полігону було перекрито озброєними чоловіками у військовому одязі, які охороняли цей район. Спостерігачі відійшли на деяку відстань від полігону, однак не побачили й не почули жодних навчань iз бойовою стрільбою.