Окупанти на Донбасі втрачають підтримку місцевого населення

09.09.2016
Окупанти на Донбасі  втрачають підтримку місцевого населення

У штабі АТО вважають, що ситуація на лінії розмежування є контрольованою і загалом характеризується дотриманням «режиму тиші». Позаминулої доби бойовики 20 разів обстріляли позиції ЗСУ. Тим більше ворог не застосовував важку артилерію, а лише великокаліберні кулемети, гранатомети та міномети.
 
В останні дні не загинув жоден захисник України, а позаминулої доби навіть жодного не було поранено. «Починаємо з доброї новини: за добу, що минула, внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений», — не приховував учора оптимізму речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
Утім у бойовиків добрих новин немає. Учора зранку вибухнули склади з російськими боєприпасами і паливом поблизу Донецька, на околиці райцентру Мар’їнка. Захисники України, які, звісно ж, не відкривають вогню у відповідь, задоволено спостерігали з контрольованої підрозділами ЗСУ частини міста, як потужне полум’я здіймається над териконами.  
 
 
«Мар’їнка. Сепарам холодно. Сепари гріються. Ми — «фахівці» з обігріву сепарів», — написав боєць батальйону Нацгвардії «Донбас» В’ячеслав Власенко на своїй сторінці у «Фейсбуцi».
Водночас на окупованій частині Луганщини співробітники російської ФСБ стурбовані зростанням відкритих проукраїнських настроїв. Тому фахівці ФСБ відкрито прослуховують телефонні розмови мешканців Луганська, Стаханова та Дебальцевого і розширюють мережу інформаторів.
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, люди на окупованій території стихійно влаштовують зібрання «для демонстративного осуду діяльності російських окупаційних військ i зрадників».
 
Саме тому співробітники ФСБ і ватажки терористичної «ЛНР» почали активно залякувати місцевих мешканців i посилювати поліцейський режим. Зокрема, вони реагують на кожен факт відвертого невдоволення людей їхніми діями або на слова підтримки України.
 
Українські розвідники зазначають, що затриманих «порушників» окупанти залякують «наслідками, у тому числі можливою кримінальною відповідальністю за будь-яким вигаданим обвинуваченням».