«Грошей немає...»: в Улан-Уде буряти пожартували над Дмитром Медведєвим

09.09.2016
Поліція Улан-Уде затримала двох молодих активістів, які провели акцію протесту поблизу  Бурятського державного університету, де проходила зустріч підприємців iз прем’єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим. Про це повідомляє місцевий телеканал «Ариг Ус».
 
Молоді люди вийшли з плакатами, які містили дещо змінені варіанти резонансних висловлювань російського прем’єра. Один iз них зустрічав політика плакатом iз написом: «Грошей немає... Тримаємося... Настрій поганий...».
 
Тим самим молодий бурят нагадав, як наприкінці травня 2016 року, під час поїздки до Криму, Дмитро Медведєв відповів пенсіонерам, які поскаржилися на низькі пенсії: «Просто грошей немає. Знайдемо гроші — зробимо індексацію... Ви тримайтеся тут, вам усього найкращого, гарного настрою».
 
Другий активіст написав на плакаті: «Пішов зі школи в бізнес! Прогорів... Дякую...». Таким чином хлопець нагадав інший вислів російського прем’єра, коли на початку серпня 2016 року, під час фестивалю «Територія смислів», Медведєв порадив учителям, незадоволеним низькими зарплатами, йти «працювати в місця, де заробити можна швидше і краще, наприклад у бізнес».
 
«Особисто я прийшов iз плакатом як громадянин, який не зовсім розуміє висловлювання керівників країни», — пояснив свої дії порталу «Тайга.інфо» один з учасників акції протесту Леонтій Красовський.
 
Красовський каже, що його разом з іншим активістом спочатку вивели з території університету, а потім затримали для перевірки особи, хоча протестувальники мали з собою документи. За його словами, їх кілька годин протримали у відділку поліції, а потім відпус­тили.
 
Раніше в Бурятії у продажу з’явилися пряники з написом «Грошей немає. Але ви тримайтеся!» зі стилізованим підписом Медведєва. Правда, пряники швидко зняли з продажу. Місцеві ЗМІ стверджували, що під тиском влади фірма відмовилася їх виробляти.