Поблизу Троїцького бойовики відкрили провокуючий вогонь по українських захисниках

06.09.2016
Під час так званого режиму тиші, оголошеного з 1 вересня, окупанти все-таки не відмовляються не лише від обстрілів, а й від реального бойового зіткнення. Минулої неділі близько 21:00 поблизу Троїцького, що на Луганщині (так звана Світлодарська дуга), відбувся справжній бій захисників України з ворожими диверсантами. 
 
«До наших позицій підійшла ДРГ противника та відкрила провокуючий вогонь по українських захисниках. Із прибуттям нашого резерву противник відступив», — повідомили в прес-центрі штабу АТО по­дробиці бою.
 
Речник адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник додає, що бій на Світлодарській дузі тривав 15 хвилин, а ворог відступив через «адекватну відповідь». 
 
За даними штабу АТО, дотримання підрозділами ЗСУ режиму тиші «спонукає противника поступово нарощувати вогневу міць», щоб спровокувати захисників України на вогонь у відповідь. 
 
«ЗСУ готові адекватно відреагувати на будь-який розвиток ситуації. Але є наказ, і військові неухильно його дотримуються, виконуючи Мінські угоди, та на провокації не відповідають», — наголосили у штабі АТО.
 
Водночас військова розвідка Міноборони допускає використання Росією військових навчань «Кавказ 2016», що заплановані на найближчий час, для прикриття прямої військової агресії проти України.
 
За словами представника Головного управління розвідки Міноборони Вадима Скібіцького, свідченням цього є те, що російські війська залишилися на військових полігонах після завершення раптової перевірки.
 
«Аналогічний розвиток ситуації спостерігався під час збройної агресії Росії проти Грузії в 2008 році, коли перед цим були проведені навчання «Кавказ 2008» і війська були залишені на полігонах для подальших дій на території Грузії», — сказав пан Скібіцький.
 
Загалом позаминулої доби в зоні проведення АТО поранено сімох бійців ЗСУ і одного прикордонника. Захисники України отримали поранення під час обстрілів Авдіївки і Красногорівки.