Університет біоресурсів і природокористування України відсвяткував 1 вересня парадом

02.09.2016
Університет біоресурсів і природокористування України відсвяткував 1 вересня парадом

1 вересня по всій Україні для школярів та студентів розпочався новий навчальний рік. Цього дня традиційно у всіх навчальних закладах держави відбулися урочисті лінійки та пролунали перші дзвоники. Не став винятком і столичний Національний університет біоресурсів і природокористування України — з хлібом-сіллю виш 119-й раз радо відкрив свої двері для першокурсників зі всієї України та 14 країн світу. 
 
Грандіозне свято з нагоди Дня знань у НУБіП відбулося на університетському стадіоні, що в Голосієвому. Окрім почесної президії, тисяч першокурсників та студентів вишу, вчора тут зібралися сотні їхніх батьків та десятки почесних гостей.Святкова лінійка у навчальному закладі розпочалася парадом першокурсників-2016, яких цього року більше п’яти тисяч.
 
Ще вчорашні школярі, а сьогодні вже студенти урочистою ходою крокували святковою лінійкою, і не у бантах — у вбранні, відповідно до своєї майбутньої спеціальності. У кухарських кітелях йшли студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, у білих халатах — представники факультету ветеринарної медицини, у вишитих сорочках — першокурсники механіко-технологічного, юридичного факультетів, агробіологічних наук тощо. 
 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко привітав усіх присутніх зі святом першого дзвоника, подякував своїм студентам та викладачам, які наразі перебувають у зоні АТО, вшанував пам’ять загиблих у війні та героїв Небесної сотні. Нагадав колишній міністр освіти і про досягнення, якими пишається його університет.
 
За словами Станіслава Миколайовича, за роки діяльності навчальний заклад виховав більш 150 тисяч працівників народного господарства, серед яких багато вчених, відомих як в Україні, так і далеко за її межами. Сьогодні ж НУБіП  посилює свої лідерські позиції в сфері міжнародної діяльності та допомагає іноземним державам у підготовці національних кадрів у аграрній сфері. У свою чергу, гість свята Генпрокурор Юрій Луценко закликав студентів бути патріотами, любити свою державу та пам’ятати, якою ціною ми вибо­рювали і виборюємо свою незалежність.
 
Цього дня на Алеї слави університету відкрили ще два пам’ятники фундаторам вишу — одному з засновників Української сільськогосподарської академії Володимиру Пересипкіну та основоположнику теорії мікроелементарного живлення рослин Петру Власюку.
 
До слова, перші чотири пам’ятники на Алеї відкрили у травні цього року, коли святкували 118-ту річницю університету: першому деканові сільськогосподарського відділення Київської політехніки, від якого й пішов НУБіП Миколі Чирвинському, вченому в галузі годівлі сільськогосподарських тварин і технології кормів Павлу Пшеничному, першому декану лісогосподарського факультету Євгенові Алексєєву та вченому галузі машинобудування та сільськогосподарської механіки Петру Василенку.