Той, хто економить на школах, буде будувати тюрми - Ляшко

02.09.2016
Той, хто економить на школах,  буде будувати тюрми - Ляшко

Олег Ляшко зі студентами Європейського університету.

Позбавлення студентів стипендій, установлення «ринкової» оплати за їх проживання в гуртожитках (це як «ринкові» тарифи на комунальні послуги), масове закриття шкіл, переведення на місцеві бюджети (вважай закриття) закладів профтехосвіти — все це цілеспрямована політика ниніш­ньої влади, мета якої — дебілізація українців, перетворення наших людей на безмовну, низькоосвічену і дешеву робочу силу.
 
Я розумію, що офшорним міністрам, «ліпецкім» президентам і усім іншим панамським патріотам до одного місця всі ці студентські стипендії в розмірі 800 грн. на місяць. Їхні діти вчаться далеко і своє майбутнє з Україною не пов’язують. Хіба що продовжують її грабувати, як це роблять їхні батьки-«реформатори». А що ж робити тим українцям, діти яких самостійно вчилися, старалися, вступили на бюджет і планують здобувати освіту в Україні, щоб залишатися і працювати тут, на своїй землі?!
 
Тому я підтримую усі цивілізовані форми боротьби студентів проти грабіжницької політики влади. Мало кинути торта в морду офшорним міністрам. За прикладом студентів початку 90-х (згадаймо революцію на граніті, яка привела до повалення уряду Масола; мені теж пощастило бути її учасником), треба почати загальноукраїнський страйк і не припиняти його, поки не змусимо владу відмовитися від своїх людоїдських планів латати дірки в бюджеті за рахунок пограбунку студентів. Припиніть красти, верніть з офшорів мільярди доларів і заплатіть з них податки — і вистачить усім!
 
P.S. Зараз порохоботи розганяють хвилю, мовляв, хай студенти ідуть на фронт. Але який фронт, коли дітям по 17 років, тільки-но закінчили школу?! 
 
Олег ЛЯШКО, 
лідер Радикальної партії