Напередодні 1 вересня на Донбасі ситауація загострюється на всіх рівнях

31.08.2016
Із нагоди Дня знань і згідно з останніми домовленостями у Мінську на всій лінії розмежування на Донбасі опівночі, 1 вересня, має бути припинений вогонь. Утім напередодні ворог неабияк активізував обстріли позицій ЗСУ. 
 
За даними штабу АТО, позаминулої доби окупанти 91 раз порушували так званий режим «тиші» на всіх напрямках — Донецькому (тут зафіксовано найбільше — 46 обстрілів), Маріупольському та Луганському. 
 
Загалом ворог випустив 690 мін та 250 артилерійських снарядів на всіх трьох напрямках. Із важкої артилерії та мінометів бойовики гатили по Невельському та Авдіївці, із зеніток — по селищу Луганське, а по Пісках — iз танків. 
 
Реактивні снаряди із систем залпового вогню «Град» прилетіли у вигляді ворожих «гостинців» до Красногорівки, що на Маріупольському напрямку. А на Луганщині під прицільний мінометний обстріл потрапили житлові масиви селища Станиця Луганська.
 
Відтак напередодні чергового й тому вельми умовного перемир’я позавчора поблизу селища Павлопіль загинув один захисник України, ще дев’ятеро отримали осколкові поранення, двоє бійців ЗСУ були контужені. 

ДО РЕЧІ

У списках зниклих безвісти на Донбасі перебуває близько 500 осіб, зазначає віце-спікер Верховної Ради, представник у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.
 
«Сьогодні в списках зниклих безвісти перебуває близько 500 осіб. Дуже багато тих, хто зник після Іловайська», — повідомила пані Геращенко в ефірі телеканалу ICTV.
 
Депутат Геращенко вважає, що зараз важливо домогтися допуску представників місії Червоного Хреста на окуповані території для пошуку людей, ідентифікації та звільнення заручників. За її словами, вчора до України прибула місія Міжнародного Комітету Червоного Хреста саме для
обговорення цих питань.