На Черкащині відпочивали сім’ї бійців батальйону «Донбас»

16.08.2016
На Черкащину на дводенний відпочинок приїжджали сім’ї бійців добровольчого батальйону «Донбас». Це вже третій такий візит за останні два роки. 
 
«Ідейною натхненницею й головним ініціатором цього є Олена, дружина мого друга Володимира Ложешнікова, який пішов служити добровольцем у добробат «Донбас» і загинув під Іловайськом», — розповідає «Україні молодій» черкащанин Олександр Гуменний. 
 
За його словами, пані Олена разом зі своїм сином Борисом i спільним другом Сергієм Брайченком ще торік звернулися до нього з пропозицією влаштувати дводенний відпочинок на Черкащині для родин бійців бальйону «Донбас».
 
«Минулого року ми організували таку поїздку двічі, в цьому році поки що один раз. Це все тільки на волонтерських засадах», — веде далі Олександр Гуменний, який відповідає у цій добрій справі за розміщення та культурну програму.
 
Він каже, що його друзі шукають підприємців-бізнесменів, які допомагають хто харчами, хто грошима, хто організаційно, за що їм усім щиро вдячні. А в Києві гостей збирає та оплачує автобус Наталія Московецька, дружина народного депутата Семена Семенченка. Все це за сприяння Фонду нардепа та об’єднання дружин і матерів бійців — учасників АТО.
 
Недавня поїздка Черкащиною, зауважує Олександр Гуменний, вийшла насиченою. Гості побували не лише в Черкасах, а й на малій батьківщині Богдана Хмельницького в Чигирині, побачили красу Холодного Яру, завітали до дитячого табору «Дахнівська Січ» та до вихованців клубу «Юний моряк», побували на екскурсії в буддійському храмі «Білий Лотос», відвідали черкаський зоопарк і залишилися дуже задоволеними відпочинком i гостинністю черкащан.