У Києві розпочав роботу водний патруль

10.08.2016
У Києві розпочав роботу водний патруль

Начувайтесь, браконьєри!

Після святкування річниці запровадження Національної поліції в Україні у столиці почала роботу нова водна поліція. Таким чином вiд цього тижня на території Київського водосховища та прилеглих річках столичного регіону діятиме патрульний мобільний наряд на воді. У цілодобовому режимі поліцейські вживатимуть превентивні заходи, щоб запобігти нещасним випадкам та злочинам на водних просторах Київської області. 
 
Під час «посвяти» водних поліціянтів Вишгородський навчальний центр підготовки поліцейських відвідала і глава Нацполіції Хатія Деканоїдзе. Очільниця випробувала перший човен разом із новими патрульними. «Під час мого першого патрулювання із поліцейськими на човні вони розповіли, що дуже багато людей катаються без документів, п’яні.
 
Патрульні тепер контролюватимуть ситуацію, щоб на воді було якнайменше нещасних випадків і більше порядку — це головне». Проте, за словами очільниці Національної поліції, «однією з найбільших проблем на сьогодні є те, що не вистачає техніки, човни старі. Так, водна поліція — це дуже дороге задоволення. Але варто розуміти, що це необхідність». Під час свого візиту пані Деканоїдзе оглянула аудиторії, де навчатимуться офіцери поліції.
 
Для майбутніх дільничних та слідчих поліцейських класи обладнані новою комп’ютерною технікою та підключено інтернет, приміщення нові та добре оснащені. Поки що, за словами глави Нацполіції, в центрі навчаються перші 250 офіцерів поліції, які проходять кілька етапів конкурсу, згодом штаб може поповнюватися.
 
«Наше завдання — проводити патрулювання по береговій лінії Київського водосховища та прилеглій території, виявляти правопорушення та браконьєрство. Контролювати порядок і забезпечувати безпеку громадян», — розповів про свою роботу Олег Марченко, співробітник Вишгородського відділу поліції.
 
Нагадаємо, що порівняно з Європою Україна має один із найвищих показників серед загиблих на воді. Лише з початку цього року на водоймах нашої країни загинуло 883 людини, серед яких — 81 дитина. За даними прес-служби ДСНС України, тільки за перший тиждень серпня цього року на водоймах загинуло 35 осіб, з яких двоє — діти. У ДСНС підкреслили, що особливу небезпеку становлять несанкціоновані пляжі, не пристосовані для відпочинку громадян, а також купання у штучних водоймах, невеличких озерах.