VIP-випускники: діти Порошенка, Гройсмана та Яценюка не пішли вчитися до українських вишів

09.08.2016
VIP-випускники: діти Порошенка, Гройсмана та Яценюка не пішли вчитися до українських вишів

В Україні 1 серпня було оприлюднено списки абітурієнтів, які вступили на бюджет.
Видання Страна.ua шукало в цьому переліку дітей знаменитостей, але виявилося, що українську освіту обирають одиниці.
У цьому році повинні були закінчити школу Євгенія та Олександра Порошенко, дочки-двійнята Президента України; Христина Фіглус, дочка екс-міністра фінансів Наталії Яресько; Христина Гройсман, дочка Прем’єр-міністра і Христина Яценюк, старша дочка екс-Прем’єра.

Діти Президента і Прем’єра не значаться в базі ЗНО

На офіційному сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти, де можна подивитися, хто в який ВНЗ України вступив і потрапляє на бюджет, ми не знайшли дочок Петра Порошенка, які в цьому році закінчили Кловський ліцей іноземних мов №77.
 
Зазначимо, що вони разом iз молодшим братом Михайлом одночасно з київською школою здобували освіту в британському «Конкорд коледжі» і, швидше за все, проведуть ще один навчальний рік у містечку Шрусбері.
 
Також у системі ЗНО не зареєстрована Христина Гройсман, дочка Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
 
  
Христина Гройсман.
 
Навесні вона повинна була закінчити Новопечерську школу столиці, куди прийшла вчитися з 10-го класу. Але Христина в 11 клас у Києві не ходила, а стала студенткою CATS College у Лондоні (Великобританія). Напевно, саме там дівчина продовжує здобувати освіту.
 
Христини Яценюк, дочки екс-Прем’єра, теж немає в базі абітурієнтів. У цьому році вона не вступила ні в один з українських ВНЗ. Нагадаємо, що раніше обидві дитини Арсенія Яценюка (Христина і Софія) були ученицями спеціалізованої школи №89 iз поглибленим вивченням англійської мови, що на Печерську.
 
Однак минулого року батьки перевели за порадою знайомих Христину в іншу школу. Який саме цей навчальний заклад, Арсеній і Терезія не афішують.
 
  
Христина Яценюк. 

Син віце-прем’єр-міністра Розенка пройшов на бюджет, а дочка — ні

Анастасія Розенко, випускниця гуманітарного ліцею при КНУ ім. Т. Шевченка, судячи зі списків, вступала на факультет міжнародної економіки відразу в кілька вузів: КІМО, КНУ ім.Гетьмана, НАУ, Львівський національний університет ім. Франка, а в Києво-Могилянській академії вона обрала факультет інформатики. Але ні в один iз цих вищих навчальних закладів на бюджет Настя не пройшла.
 
Ярослав Розенко, брат-близнюк Насті, вступив на бюджет у КНУ ім. Т. Шевченка на факультет психології. Він буде освоювати професію соціального працівника.
 
  
Анастасія Розенко. 

Дочка Яресько поїхала вчитися за кордон

Випускниця столичної Pechersk School International Христина Фіглус (дочка екс-міністра фінансів Наталії Яресько) уже визначилася з вищою освітою. Дівчина навчатиметься в Єльському університеті (Нью-Хейвен, США).