Бойовики готують атаку Зайцевого та Авдіївки

05.08.2016
Українська військова розвідка виявила ознаки підготовки противника до бойових дій на Донецькому і Слов’янському напрямках (так званий «Світлодарський виступ»). 
 
Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, «у період 4-8 серпня  існує загроза активізації наступальних або рейдових дій iз метою розширення підконтрольних територій».
 
При цьому ворог продовжує вести повітряну розвідку сил АТО, а також направляти диверсійно-розвідувальні групи до позицій ЗСУ. Українські розвідники зафіксували вихід розвідгрупи російської морської піхоти з окупованого Новоазовська. 
 
За даними ГУР Міноборони, ворожі ДРГ також планують вихід у райони Майорська, Зайцевого, Авдіївки, Опитного, Пісків, Красногорівки, Мар’їнки, де на них уже чекають.
 
Загалом, як повідомляють у штабі АТО, позаминулої доби поранено семеро захисників України, загиблих немає. 
 
Поранення наші бійці отримали саме поблизу Мар’їнки, Зайцевого, а також у Красногорівці й Авдіївці. Саме ці населені пункти, включно з житловими кварталами, ворог інтенсивно обстрілював у ніч на четвер. 

ДО РЕЧІ

Кількість жертв серед цивільного населення на сході України істотно зросла за останні два місяці, заявляє Верховний комісар ООН iз прав людини Зейд Раад аль Хусейн. За його словами, середньомісячна кількість жертв за червень та липень цього року (71) більш ніж удвічі перевищила середньомісячну кількість жертв (34) протягом дев’яти попередніх місяців, iз вересня 2015 року по травень 2016 року. 
 
Загалом iз середини квітня 2014 року по 31 липня 2016 року управління Верховного комісара ООН iз прав людини задокументувало майже 31,7 тис. жертв, включаючи 9,5 тис. убитих та 22,1 тис. поранених на Донбасі.
 
«Численні жертви вказують на те, що ані українські сили, ані озброєні групи не вживають необхідних запобіжних заходів для захисту цивільного населення. Ми закликаємо всі сторони поважати положення режиму припинення вогню, вивести комбатантів та озброєння з житлових районів та добросовісно забезпечити виконання положень Мінських угод», — закликає аль Хусейн.