Ворог на Донбасі посилює повітряну розвідку

03.08.2016
Окупанти встановлюють нові «рекорди» агресії в зоні АТО: позаминулої доби на донецькому напрямку ворог не застосовував ствольну артилерію, але випустив по позиціях ЗСУ понад 260 мін.
 
«Це рекордна кількість за літо 2016 року», — констатує речник адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник.
 
За його словами, найгарячіше зараз на світлодарській дузі, на лінії Зайцеве—Майорськ, в авдіївській промзоні та в Опитному. 
 
«Саме на цих рубежах дії окупантів були особливо нахабні, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь», — каже пан Мотузяник. І додає, що в районі Зайцевого поранено двох захисників України. 
 
У ніч на вівторок бойовики також накрили артилерійським вогнем перед­містя Торецька — селище Північне. Зруйновано кілька будинків, в одному з яких мешкав співробітник поліції. Мешканці будинків не постраждали від обстрілу лише тому, що їх не було вдома. 
 
Серед іншого, у штабі АТО зазначають, що противник веде постійну радіоелектронну та повітряну розвідку на лінії розмежування. Українські вояки та спостерігачі ОБСЄ постійно фіксують ворожі безпілотники. 
 
Водночас у районі окупованого села Роздольне виявлено роботу комплексу радіотехнічної розвідки та радіоелектронної боротьби МКТК-1А «Дзюдоіст» російського виробництва, повідомляють у штабі АТО. 
 
Прес-служба місії ОБСЄ додає, що згідно з даними повітряного спостереження, спостерігачами виявлено автоматизовану станцію перешкод на окупованій території Донбасу.
 
За оцінками спостерігачів, система Р-330Ж «Житель» була прихована між деревами в селі Новогригорівка, яке розташоване за 61 км від Донецька.