Російський журналіст Невзоров поянсив, чому Донбас – це Україна

28.07.2016
Відомий російський журналіст Олександр Невзоров заявив, що Донбас належить Україні, а не російськомовнiй більшості, яка там проживає. За його словами, питання відчуження краю на чиюсь користь можуть порушувати лише всенародним українським рішенням.
 
Журналіст зазначив, що Донбас у першу чергу є майном, яке разом із землею належить Українській державі. Також Невзоров відповів на провокаційне запитання про те, чому «російські та російськомовні жителі Донбасу» нібито не можуть жити так, як вважають за потрібне «на своїй землі».
 
«Вони (мешканці Донбасу. — Ред.) можуть бути росіянами, російськомовними. Вони можуть бути якими завгодно, якими захочуть, але без Донбасу. Що таке Донбас? Донбас — це, перш за все, майно. Донбас — це не люди. Донбас — це шахти, гори, поля, ліси, простори, струмки, міста, містечка, електростанції та інше майно. Це майно разом із землею належить державі Україна», — сказав він.
 
«Тільки загальнонародним українським рішенням (майно. — Ред.) може бути відчужене будь-кому. Це, до речі, стосується і всіх інших ситуацій. Донбасівці — не господарi всього того, що розташовується на Донбасі», — підкреслив Невзоров.