Бойовики активізувалися: до лінії розмежування стягують танки

20.07.2016
Бойовики активізувалися: до лінії розмежування стягують танки

Пункт пропуску «Станиця Луганська» припинив роботу через пожежу, що виникла внаслідок спеки.

У понеділок удень та в ніч на вівторок окупаційні війська 78 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО, підрахували у штабі. Там також повідомили, що ситуація на фронті загострилася.
 
«На донецькому напрямку під Миронівським та Пісками ворог застосував 122-мм артилерію. Крім цього, використовував 120-мм міномети по­близу населених пунктів Майорськ, Нижнє Лозове, Зайцеве, Авдіївка та Луганське», — зазначив речник АТО Олег Сушинський. Він також повідомив про обстріли в Кам’янці, Авдіївці, Троїцькому, Опитному та Невельському, Новгородському. 
 
На маріупольському напрямку неспокійно було у Мар’їнці, Красногорівці, Старогнатівці, Водяному. На Луганщині противник вів вогонь по укріпленнях сил АТО у Кримському, Новоолександрівці, Троїцькому, Станиці Луганській.
 
За цей період з українського боку є загиблі. Біля Луганського внаслідок обстрілу бойовиків загинув один боєць. Також на Луганщині ворог підірвав бойову машину піхоти 93-ї бригади, яка поверталася із завдання, і обстріляв екіпаж. «Загинув командир 9-ї роти з позивним «Оса» і ще один боєць. Троє військовослужбовців отримали поранення, в тому числі ротний 7-ї роти з позивним «Стаф», — про це у «Фейсбуцi» повідомив волонтер Юрій Мисягін.
 
До Яковлівки (напрямок на Авдіївку), яка розташована майже на лінії розмежування, ворог перемістив мотострілецький взвод, два танкові взводи та вогневий взвод РСЗВ «Град», —  передає Головне управління розвідки. Там також зафіксували, що з території РФ надійшли нові залізничні ешелони з озброєнням та військовою технікою, паливно-мастильними матеріалами і боєприпасами.
 
У ніч на вівторок бо­йовики обстріляли пункт пропуску «Майорськ» у Донецькій області. «Диверсійна група противника, використовуючи умови місцевості, загалом здійснила чотири постріли з РПГ. Прикордонники відразу зайняли кругову оборону та відповіли противнику вогнем. Терористи змушені були віді­йти», — інформують у  Держприкордонслужбі.
 
До речі, у понеділок удень рух на окуповані території тимчасово припинився. Військові були змушені перекрити два КПВВ.  Зокрема, «Станиця Луганська» зупинилася через пожежу. Луганська військово-цивільна адміністрація пояснила це спекою, мовляв, через високу температуру у Станично-Луганському районі виникла пожежа та почали підриватися мінно-вибухові пристрої в зоні розмежування. З тієї ж причини згодом закрили і пункт «Зайцеве». В’їзд на територію України не припиняли, щоб не допустити травмування людей, які були на під’їзді до контрольного поста. У соцмережах люди почали писати про кількакілометрові черги. Близько 7-ї вечора рух відновили. 

А ТИМ ЧАСОМ...

КПВВ «Золоте» відвідав координатор підгрупи з гуманітарних питань від ОБСЄ Тоні Фріш. Нагадаємо, цей пункт пропуску перебуває у стані підготовки до запуску. Фріш стримано висловився щодо ймовірних строків відкриття КПВВ, адже вважає це питання занадто політизованим.
 
«Для мене вкрай важливим є те, щоб робота на цьому КПВВ була добре організована. Добре, що територію обнесено парканом, хоча по обидва боки ще є застережні таблички про мінну небезпеку, дещо згодом я подивлюся, як усе обладнано на протилежному боці. Хочу ще раз наголосити на тому, що тут на чільному місці має бути безпека громадян», — зазначив спостерігач.