На Херсонщині потік туристів збільшився втричі

13.07.2016
На Херсонщині потік туристів збільшився втричі

Ну, чим Херсон не Анталія?

За прогнозами фахівців управління розвитку туризму та курортів Херсонської ОДА, у нинішньому літньому сезоні потік туристів збільшиться аж на третину! Чорноморські курорти готові прийняти у себе близько трьох із половиною мільйонів туристів. Найбільший ажіотаж у відпочивальникiв викликають курорти на Арабатській Стрілці, у Генічеську, Коблевому, на Кінбурнській Косі та на острові Джарилгач. А ось найдемократичнішими за ціновою політикою виявилися чорноморські курорти Херсонщини.
 
Так, відпочити в Залізному Порту або на дитячому курорті у Скадовську можна за ціною від 120 гривень iз людини (місце в номері без харчування). А от за номер «з усіма зручностями» доведеться викласти трохи більше — від 200 гривень. За відпочинок із триразовим харчуванням ціни стартують від 350 гривень та вище. Така цінова таблиця в кілька разів нижча, ніж те, що пропонують підприємці в окупованому Росією Криму, не кажучи вже про закордон. За словами відпочивальникiв, бюджетна десятиденна відпустка біля Чорного моря на Херсонщині обійдеться приблизно у чотири з половиною тисячі гривень.
 
«Ми протестували вже практично всі курорти у Херсонській області та виявили, що всі вони безпечні для відпочинку, — розповів начальник управління розвитку туризму й курортів Херсонської обладміністрації Юрій Стельмашенко. — Скрізь встановлені спостережні вежі, рятувальники приступили до своїх обов’язків, а всі елементи інфраструктури функціонують без будь-яких проблем. За санітарними нормами все також відповідає вимогам закону. Встановлено додаткову кількість урн, а також проведено обстеження морського дна».
 
Ще нижчі ціни на відпочинок у Миколаївській області. На таких традиційних курортах, як Коблево, Рибаківка, Очаків, можна знайти житло і за 50-60 гривень за добу за спальне місце. За харчування та «зручності» в номері доведеться доплатити ще по 50 гривень iз людини за добу. А ось на унікальному за популярністю курорті, розташованому на Кінбурнській Косі, вартість двомісного номера зі всіма зручностями в міні-готелі стартує в цьому році від 200 гривень за добу.
 
Найдорожчими традиційно залишаються курорти, розташовані на Одещині. Наприклад, відпочити у приватному секторі селища Кароліно-Бугаз (Овідіопольський район) або у Затоці обійдеться близько 100-150 гривень за добу. А от ціни за проживання у комфортному номері зі зручностями, кондиціонером та харчуванням стартують від 450 грн. Для любителів екзотики підійде придунайське місто Вилкове, яке ще називають «українською Венецією». Двомісний номер «стандарт» тут коштуватиме від 250 до 600 гривень залежно від умов проживання.
 
Уже зараз їхати без попереднього бронювання житла на Чорноморське узбереж­жя Херсонщини не варто. Також необхідно подбати і про проїзні квитки до місця передбачуваного відпочинку, адже через величезний потік відпочивальників складнощі з пересуванням відчувають як власники «легковиків», так і ті, хто зважився на поїздку до місця відпочинку на автобусі або поїзді. До слова, тепер дістатися на південь України з Києва стало набагато простіше: з п’ятого липня почав що­дня курсувати новий швидкісний поїзд «Київ—Миколаїв—Херсон», завдяки якому час, проведений у дорозі, скоротився рівно вдвічі. За інформацією «Укрзалізниці», подорож у вагоні другого класу обійдеться у 239 гривень.