До кінця літа у Києві запровадять проект електронної медицини

06.07.2016
Про це заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник повідомив під час міжнародної конференції «Розвиток системи охорони здоров’я Києва». Пілотний проект, за словами пана Поворозника, полягає у створенні бази даних, де зберігатиметься інформація про всі призначення і діагнози пацієнта. Його планують реалізувати в Подільському районі столиці. 
 
Електронні медичні реєстри, на думку фахівців, дадуть змогу в разі потреби передавати дані пацієнта — від первинної (консультація сімейного лікаря) до третинної ланки (надання високоспеціалізованої медичної допомоги), а також звільнять лікарів від рутинної писанини. Досі левова частка часу, що відводиться на прийом одного пацієнта, йде не на його опитування та огляд, а на запис отриманих результатів в амбулаторну картку.
 
Микола Поворозник також поінформував про те, що до кінця 2016 року в Києві мають намір ввести в експлуатацію чотири сучасні приймальні відділення в чотирьох клініках — у 1-й та 2-й дитячих лікарнях, у Лікарні швидкої допомоги та лікарні №12. Крім того, у столиці планують проект розвитку швидкої допомоги. 
 
Ці заходи, за словами заступника голови КМДА, реалізовуватимуть у рамках програми модернізації системи охорони здоров’я столиці.