"Московська" ковбаса стане "Бандерівською"

05.07.2016
"Московська" ковбаса стане "Бандерівською"

Доки українці називають чужинськими топонімами власну продукцію, росіяни переіменовують під себе іноземну.

Ковбасу «Московську», яку виробляють в одному з ковбасних цехів у карпатському селі Перерив Коломийського району, перейменовують на «Бандерівську». Засновник ТОВ «Прут генетик», де готують у тім числі й цей «брендований» за радянських часів продукт, Петро Книшук повідомив про це на виїзній сесії обласної ради. Керує ковбасним цехом старший син обласного депутата. На підприємстві, де працює більш як півсотні осіб, переробляють яловичину та свинину на якісні ковбаси, які завжди користувалися попитом.Очевидно, останнім часом один iз найпопулярніших продуктів став жертвою геополітичної ситуації. «Московську» ковбасу робимо давно. Але думаємо її перейменувати на «Бандерівську», — заявив господар підприємства.
 
Тим часом у північних сусідів розгорівся цілий скандал через інший продуктовий ребрендинг. Там суперпуперпатріоти викрили, що ізраїльська картопля сорту «Сифра» продається в супермаркетах в упаковках iз написом «Тульська нива. Із села з любов’ю».
 
Згідно з фотографією етикетки, опублікованої російським публіцистом Максимом Шевченком на його сторінці в соціальній мережі, картопля вирощена на полях сільськогосподарського селища Йеша в Негевей, заново упакована після доставки у РФ одним iз підприємств Новоросійська.
 
«Проблема не в тому, що цю картоплю привезли за тридев’ять земель, напхали незрозуміло чим, виростили, швидше за все, на окупованій території, — обурюється московський вірнопідданий. — Проблема в тому, що її нахабно втюхують нам як картоплю з «тульської ниви із села з любов’ю»! Це і є «імпортозаміщення» — перетворити Росію на колоніальний ринок збуту дешевої продукції іноземних держав, що вступили в різні змови (картельні, корупційні, які завгодно) з нашими чиновниками, котрі відповідають за контроль ринку? Які ще імпортні продукти приховують за «вітчизняними брендами», труячи і обманюючи наш народ? Картоплю цю я викинув у сміттєпровід — не хочу сприяти злочину!».
 
До речі, незадовго до картопляного викриття Максим Шевченко — член ради при президентові Російської Федерації з розвитку громадянського суспільства і прав людини — висловив упевненість, що президент Туреччини Ердоган має загальні з Ізраїлем плани з розділу Сирії. «Ердоган повинен терміново миритися з курдами. Я завжди вважав, що у них з Ізраїлем загальні інтереси — зараз вони їх просто формалізували».
 
Словом, ребрендинг харчів — справа політична...