«Тану просто на очах...»

23.06.2016
«Тану просто на очах...»

Стрімка втрата ваги — небезпечний симптом... (Фото з сайта hronika.info.)

Здавалося б, так мріялося схуднути, але кілограми зникають підозріло швидко... Струнка фігура — добре, але занадто стрімке схуднення... Чи це безпечно? Лікарі кажуть: ні. Такі обставини однозначно сигналізують про серйозні збої в організмі. 
 
Згідно з дослідженнями медиків і вчених, різке схуднення (на 5 відсотків і більше) пов’язане з хворобами. У більшості випадків стрімку втрату ваги супроводжують порушення в роботі нервової або серцево-судинної системи. Нерідко різке схуднення спричиняє порушення терморегуляції і водно-сольового балансу організму.
 
Лікарі називають кілька ймовірних причин різкого схуднення.
 
Нерегулярне харчування. В такому випадку варто уважніше розглянути свій раціон. Можливо, ваш організм недоотримує тих корисних речовин, яких потребує. В такому разі відбудеться виснаження, яке призведе до втрати здоров’я.
 
Порушення метаболізму. Це одна з найпоширеніших причин різкого схуднення. У свою чергу, збій в обмінних процесах відбувається внаслідок травм, опіків, захворювання щитоподібної залози, злоякісних новоутворень.
 
Гострі і хронічні інфекції. Причинами різкої втрати ваги можуть бути кишкові інфекції, сифіліс, туберкульоз, віл-інфекція. Людина худне тому, що в організм потрапляють токсини, які пошкоджують кліткову структуру. 
 
Глисти. Нерідко різке схуднення є наслідком глистової інвазії (зараження паразитами). Коли паразити потрапляють в організм, у людини зникає апетит, виникають ознаки інтоксикації, турбує закреп або діарея.
 
Збій у роботі шлунково-кишкової системи. Ця проблема може виникати через виразку, гастрит, панкреатит, гепатит та інші недуги.
Цукровий діабет. Ця хвороба провокує значну втрату ваги. Діабет порушує обмінні процеси в організмі на всіх рівнях.
 
Причин різкого схуднення — багато. У будь-якому разі, при підозрілих симптомах необхідно порадитися з лікарем. Тож щойно ви завважили, що надто швидко втрачаєте вагу, — не зволікайте з візитом до фахівця. Тільки так зможете попередити катастрофічні наслідки для здоров’я.