Без терміну давності: у Харкові засудили сепаратистів

14.06.2016
Дата 13 квітня 2014 року у Харкові за­пам’я­талася  як день жорстокої розправи проросійських активістів над прихильниками Євромайдану. Відео кривавого побоїща на сходах метро станції «Університет», де беззахисних людей добивали палицями та ногами, й понині фігурує у кількох порушених кримінальних справах. По одній із них Дзержинський районний суд міста визнав винним 38-річного харків’янина, призначивши йому покарання у вигляді шести років в’язниці.
 
Як встановили слідчі, засуджений кілька разів ударив потерпілого ногою, а потім узявся лупцювати його по спині палицею. Нападника неабияк роздратувала державна символіка на одязі «жертви». Чим би завершилася ця історія, невідомо, але, на щастя, дебошира зупинили співробітники Червоного Хреста, які прибули на місце побоїща за викликом.

«Під час судового розслідування звинувачений свою вину не визнав, — повідомив начальник відділу прокуратури області Ігор Чуб. — Однак усі докази свідчили про зворотне. Крім цього, на судовому засіданні було переглянуто відеозаписи з місця події, на яких зафіксовані протиправні дії цього чоловіка». 
 
Водночас Київський районний суд Харкова засудив до двох років ув’язнення 37-річного громадянина, який брав участь у діяльності козачих бандформувань i «народній міліції» на території так званої «ЛНР».

«Він охороняв артилерійські підрозділи терористів, — повідомив керівник прес-центру СБУ в Харківській області Владислав Абдула, — стояв на блокпостах у районі Перевальська та Антрацита». До рук правоохоронців чолов’яга потрапив через власну необережність: його затримали на харківському Південному вокзалі, коли той спокійнісінько їхав додому на відпочинок після ратної служби.