«Демократи», які б’ють жінок і стрибають по столах»

06.05.2016

сезон, як у Марганці на Дніпропетровщині почали готуватися до наступного. Але дії міського голови, висуванки Опозиційного блоку Олени Жадько несподівано наштовхнулися на опір представників депутатської групи «Демократичні сили», яка складається з народних обранців від партій «УКРОП», «Відродження», БПП «Солідарність», «Народний контроль» і Радикальної.

Річ у тім, що під час сесії міськради мер вирішила поставити на голосування питання, які не пройшли погодження у двох профільних депутатських комісіях. Демократи намагалися висловити свою незгоду щодо цього з сесійної трибуни, однак доступ до неї перекрили співробітники... поліції. Намагаючись донести свою думку, з десяток депутатів атакували трибуну, за якою стояла міський голова. При цьому один iз них навіть... забрався туди ногами.

Заступник керівника фракції «Опозиційного блоку» у Верховній Раді України Олександр Вілкул на події у Марганці відгукнувся оперативно, не надто соромлячись у висловлюваннях: «Щоб забезпечити свої доходи, так звані «демократи» готові зірвати початок опалювального сезону в Марганці й залишити замерзати тисячі людей. Прикриваючись демократичними гаслами, депутати від «УКРОПу», «Відродження», Радикальної партії, «Солідарності» і «Народного контролю» у парламенті приймають закони, які зробили українців бідними. А на рівні місцевих рад вони зривають сесії, якщо не вдається проштовхнути їхні корупційні схеми, б’ють жінок і стрибають по столах. У таких випадках повинні втрутитися вже не тільки представники правоохоронних органів, а й лікарі-психіатри».

Проте представники демократичних сил вважають, що «чиїсь інтереси» стала запопадливо відстоювати саме міський голова-«опозиціонерка», незважаючи навіть на регламент роботи міської ради. Та й про очікуване масове замерзання марганчан наступної зими сказано дуже гучно. Адже абсолютна більшість жителів міста (11 тисяч абонентів з 16 тисяч) цю проблему вирішили самотужки, перейшовши на індивідуальні системи опалення. А серед 5 тисяч, що залишилися, 3 тисячі — пільговики. Саме таким споживачам марганецька влада вирішила поставити енергозберігаючі котли, які стануть на баланс комунального підприємства, а також створити 9 міні-котелень для шкіл, дитячих садків та інших соціальних об’єктів.

Чому ж благородній, здавалося б, справі зчинили спротив «Демократичні сили» у міськраді? Річ у тім, що до виконання цих робіт у Марганці намагаються залучити фірму, створену тільки 25 березня 2016 року зі статутним капіталом всього-на-всього 35 тисяч гривень. Однак, коли дві профільні депутатські комісії заявили про свою рішучість в усьому досконально розібратися, міський голова Олена Жадько поквапилася поставити спірні питання на голосування без їхньої згоди, що й спричинило неабиякі пристрасті...