До ювілею — ще б перемогу...

07.10.2004

      До першого домашнього матчу «жовто-синіх» у рамках групового турніру кваліфікації ЧС-2006 залишається два дні. Нагадаємо, що в суботу в Києві на НСК «Олімпійський»  наша дружина прийматиме чемпіонів Європи – греків (початок — о 19.15), а вже наступної середи, 13 жовтня, збірна України на традиційно «фартовому» для себе львівському стадіоні «Україна» зіграє з грузинами.

      Віце-президент національної Федерації футболу Володимир Лашкул, перебуваючи нещодавно у Львові, розповів про акцію «Гімн та прапор України в наших серцях», яка розпочинатиме домашні поєдинки підопічних Блохіна. Зокрема, для цього виготовляється 110 тисяч національних прапорів, які отримають глядачі на стадіонах Києва та Львова. Тобто знамено розміром 100 на 70 см матиме у своєму розпорядженні кожен уболівальник.
У головному місті Галичини, окрім матчу збірних, буде проведено низку заходів з нагоди продовження святкування 110-річчя українського футболу. Зокрема, 12 жовтня у львівському Палаці залізничників відбудеться науково-практична конференція, цього ж дня напередодні матчу «молодіжок» у Червонограді в одній із шкіл цього шахтарського містечка відкриють штучне футбольне поле. (За словами пана Лашкула, таким чином ФФУ реалізовує т. зв. «проект-300», відповідно до якого збудує в Україні 300 штучних футбольних арен. На Львівщині планують спорудити сім таких полів. Нині у Львові є вже три. Що цікаво: якщо перші поля було закуплено в Норвегії (приблизно по 30 тис. євро), то тепер їх виготовляють в Україні, вкладаючись у 17-18 тис. євро, а штучну траву завозять із Голландії).

      Щодо інших ювілейних заходів у Львові, то на наступну середу заанонсована урочиста академія в оперному театрі ім. Соломії Крушельницької та відкриття пам'ятного знаку на честь народження вітчизняного футболу.

      На відміну від цін на футбол із Грецією в Києві, вартість квитків у Львові не змінилася. Їх можна буде придбати за цінами від 5 до 50 грн., але — тільки 10 тисяч з 28 051 можливого, адже решта квитків реалізовується на замовлення підприємств та організацій.