Знання збагачують

12.04.2016

Одинадцятикласниця Діана Гузик обійшла своїх конкурентів, які з’їхалися до Києва на олімпіаду з різних міст України, з роботою «Роль психологічних знань у моєму житті». Про Діану відомо, що до Херсона вона переїхала з Великоолександрівського району, щоб продовжувати навчання в місцевій приватній школі. Протягом останніх шести років вона, окрім навчання, займалася також науковими дослідженнями в галузі психології. Своє подальше життя та навчання дівчина пов’язує саме з цією наукою, тому всі зароблені гроші витратить на отримання в майбутньому якісної професійної освіти.

«Учасники нашої олімпіади зробили свій перший впевнений крок до успішної кар’єри в майбутньому, — сказав один з організаторів олімпіади Іван Бідзюра. — Для наших дітей знання повинні стати саме тим ресурсом, який у подальшому вони зможуть обміняти на добре та щасливе життя в Україні.

У журі конкурсу розповіли, що, окрім Діани Гузик, ще двоє школярів отримали грошові призи. Так, за друге місце на всеукраїнській олімпіаді з психології 18-річна Анна Бущак із Луцька була нагороджена десятьма тисячами гривень. А за почесне третє місце 17-річна Анастасія Даниленко з Харкова отримала винагороду в п’ять тисяч гривень.

За умовами проведення всеукраїнської шкільної олімпіади, всі роботи дітей були закодовані таким чином, щоб члени лічильної комісії з самого початку й до закінчення конкурсу не знали імен тих учнів, чиї роботи вони оцінювали. При розгляді робіт враховувалися такі критерії, як творчий потенціал, аргументованість відповідей, оригінальність, логічність та культура мови. Під час проведення олімпіади діти з усієї України також отримали можливість поспілкуватися з практикуючими психологами та відвідати знамениту бібліотеку імені Ярослава Мудрого.